FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDSSB o izbornim rezultatima za mjesne odbore

Autor: vsik
OSIJEK,13. prosinca, 2010.(Hina) - Predsjednik HDSSB-a i osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić je, komentirajući na današnjoj konferenciji za novinare jučerašnje izborne rezultate za gradske četvrti i mjesne odbore u Osijeku, gdje je najviše glasova, 26 posto, osvojio HDZ, a HDSSB 22 posto, kazao je kako je ta stranka zadovoljna izbornim rezultatima, ocijenivši da se HDZ-ovo biračko tijelo "homogeniziralo nakon silnih afera".

Također je "jedan od razloga manjeg broja glasova za HDSSB što je na izbore izišao vrlo malen broj građana, tek nešto više od 14 posto". Dodao je kako je uvjeren da je među građanima koji nisu izišli na mjesne izbore velik broj HDSSB-ovih birača "koji će izići na parlamentarne izbore". Šišljagić je čestitao "nositeljima HDZ-ovih lista na rezutatima".

Osječki gradonačelnik i potpredsjednik HDSSB-a Krešimir Bubalo kazao je kako je jedan od uzroka manjeg broja glasova na jučerašnjim izborima za mjesnu samoupravu i taj što je u proteklih godinu dana otkako je ta stranka na vlasti "povučeno više nepopularnih mjera kako bi se prevladalo teško stanje u gradu".

Na novinarski upit kako komentira činjenicu da je 2006. na izborima za mjesnu samoupravu HDSSB osvojio najviše mjesta, 45 (jučer 34), i nije li to ipak razlog za nezadovoljstvo, Šišljagić je rekao da razloga za nezadovoljstvo nema. Ocijenio je kako su "jučerašnji izbori pokazali da HSP nestaje s političke scene te da je koalicija SDP-HSLS također slaba".

I te kako je jasno da "HDZ u proteklu razdoblju nije ništa učinio za razvoj grada", kazao je Šišljagić, ponovivši kako su silne HDZ-ove afere utjecale da njegovi birači iziđu na izbore". Šišljagić je zahvalio "svim građanima koji su svoj glas dali HDSSB-u".

(Hina) xvsik yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙