FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Borzan: neka se desnica dogovori o formiranju vlasti

Autor: vsik
OSIJEK,17. prosinca, 2010.(Hina) - Na osječkim izborima za gradske četvrti i mjesne odbore desnica je osvojila 80 posto glasova birača, što je obvezuje da sastavi vlast u mjesnoj samoupravi, pri čemu SDP neće sudjelovati, rekla je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednica osječkoga SDP-a i saborska zastupnica Biljana Borzan.

Nažalost, istaknula je, stanje vezano uz "slaganje vlasti" u gradskim četvrtima i mjesnim odborima iznimno je složeno ponajprije jer je jasno da HDZ i HDSSB ne žele biti zajedno premda je riječ o istoj ideologiji koja je, kako je rekla, umjetno razdvojena zbog Branimira Glavaša.

U gotovo svih 15 gradskih četvrti i mjesnih odbora "gotovo je nemoguće formirati vlast, a SDP-e neće ići u koaliciju ni s HDZ-om ni s HDSSB-om, nego će biti oporba", rekla je, dodajući da je SDP-u "dosta da bude spasitelj formiranja vlasti u tome gradu i da glumi UNPROFOR između zaraćenih strana". "Građanima smo nudili grad uljuđenosti, ljubavi i razvoja, a izbori su pokazali da građani žele desnicu, što nam daje za pravo, ali i odgovornost na osnovi osvojenih rezultata, da ne idemo u koaliciju", rekla je Borzan.

Na izborima za vijećnike osječkih gradski četvrti i mjesnih odbora, na koje je u nedjelju, 12. prosinca, izašlo 14.500 građana, ili nešto više od 14 posto, HDZ je osvojio najviše mandata - 44, HDSSB 34, HSP 23, SDP-HSLS 12, HSU-HNS devet, Nezavisna lista Gordana Matkovića sedam, SDSS pet, Nezavisna lista Ivana Sovića tri i HSP "Dr. Ante Starčević" jedno mjesto. HSS nije osvojio nijedno vijećničko mjesto.

(Hina) xvsik ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙