FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: blagi rast terminskih indeksa

Autor: scvi
NEW YORK, 16. prosinca 2010. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas bilježe blagi rast dok investitori očekuju objavu podataka o tjednoj nezaposlenosti u SAD-u te s tržišta nekretnina.

Terminski Dow Jones indeks u 14,00 sati bio je na dobitku 19 boda, a tehnološki Nasdaq 5,75 boda.

Istodobno, S&P 500 terminski indeks porastao je 2,3 boda i bio je iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Trgovanje bi danas moglo biti volatilno, jer u petak istječu rokovi za terminske opcijske, indeksne i pojedinačne dioničke ugovore, kažu analitičari.

Za nove smjernice investitori čekaju podatak o broju Amerikanaca koji su protekloga tjedna ostali bez posla. Ekonomisti procjenjuju da ih je bilo 420.000, nakon 421.000 u tjednu ranije.

Također, bit će objavljen i podatak o broju započetih gradnji kuća.

Jednim okom investitori prate i razvoj situacije u eurozoni. Čelnici Europske unije na svom će današnjem susretu raspravljati o Europskom fondu za financijsku stabilizaciju te o euroobveznicama.

Na europskim burzama danas indeksi osciliraju između pozitivnog i negativnog područja, a investitori su zabrinuti zbog dužniček krize u eurozoni nakon što je Moody's jučer upozorio da bi mogao sniziti kreditni rejting Španjolskoj.

Londonski Ftse indeks trenutno stagnira na 5.881 bodu, dok je pariški CAC u minusu 0,2 posto, na 3.872 boda, a frankfurtski DAX 0,06 posto, na 7.013 bodova.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙