FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović uputio blagdansku čestitku pripadnicima Oružanih snaga u mirovnim misijama

Autor: nkot
ZAGREB, 23. prosinca 2010. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik OS RH Ivo Josipović uputio je danas u povodu Božića i Nove 2011. godine čestitku pripadnicima Oružanih snaga koji su u mirovnim misijama i operacijama.

"Svima vama koji ste u ovo blagdansko vrijeme izvan Domovine, odvojeni od svojih obitelji radi obavljanja izuzetno zahtjevnih zadaća uspostave i očuvanja mira, s osobitim ponosom i divljenjem želim i ovom prilikom iskazati zahvalnost i poštovanje vašem radu.

Profesionalnost, predanost i odlučnost hrvatskog vojnika da pomogne u uspostavi boljeg i sigurnijeg sutra tisućama kilometara dalje od svog doma, odlike su po kojima se Republika Hrvatska prepoznaje među svojim partnerima i saveznicima. Vaše sudjelovanje u mirovnim misijama i operacijama diljem svijeta pod okriljem Ujedinjenih naroda, Sjevernoatlantskog saveza i Europske unije garancija su naše sigurnosti.

Nove prijetnje svjetskoj sigurnosti i nekonvencionalne ugroze čine vaš posao zahtjevnijim i opasnijim. Svojim sudjelovanjem u misijama i operacijama odgovora na krize i uspostave mira te dokazanom solidarnošću i upornošću služite na čast Oružanim snagama, svojoj Domovini i međunarodnoj organizaciji pod čijim okriljem služite.

Uvjeren da ćete svoje zahtjevne dužnosti i u novoj 2011. obavljati s punom predanošću i ozbiljnošću želim vama i vašim obiteljima sretan i blagoslovljen Božić i sretnu Novu godinu", stoji u čestitki predsjednika Republike Ive Josipovića.

(Hina) xpp/xrkor yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙