FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: sindikat traži isplatu božićnice od 1000 kuna zaposlenima u zdravstvu

Autor: sjun
RIJEKA, 22. prosinca 2010. (Hina) - Povjerenica Sindikata zdravstva, socijalne zaštite i mirovinsko-invalidskog osiguranja Hrvatske u KBC-u Rijeka Radmila Čahut Belobrajić zatražila je danas hitnu isplatu božićnica zaposlenima u sektoru zdravstva u iznosu od 1000 kuna, tvrdeći da je to pravo zajamčeno Granskim kolektivnim ugovorom.

Od ministra zdravstva i socijalne skrbi Darka Milinovića tražimo da pritisne ravnatelje bolničkih centara ne bi li ispoštovali pravo zaposlenih u zdravstvu na božićnicu od 1000 kuna, što je odredba Granskog kolektivnog ugovora koji vrijedi do 31. prosinca ove godine. U protivnom, pravdu ćemo morati potražiti sudskim putem, istaknula je Čahut Belobrajić na konferenciji za novinare.

Potpisivanjem Temeljnog kolektivnog ugovora s Vladom dva sindikata u zdravstvu, Hrvatski liječnički sindikat i Sindikat zdravstva i socijalne skrbi, u listopadu su se odrekli božićnice od 1250 kuna.

Čahut Belobrajić kaže da su zaposleni u zdravstvu spremni se odreći 250 kuna, no traže da se ispoštuje članak 83. Kolektivnog ugovora za zdravstvo koji im jamči minimalnu božićnicu od 1000 kuna, o čemu su pismeno izvijestili i ravnateljstvo KBC-a Rijeka.

(Hina) xsjun ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙