FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan kolektivni ugovor za Autotrans

Autor: dmar
RIJEKA, 14. prosinca 2010. (Hina) - U riječkom prijevozničkom poduzeću Autotransu danas je potpisan kolektivni ugovor (KU) kojim je dogovoreno povećanje plaća vozača za 3,9 posto od 1. siječnja iduće godine.

Pregovori o mogućem povećanju plaća ostalih djelatnika u organizaciji prijevoza započet će u travnju 2011., ovisno o rezultatima poslovanja tvrtke, kaže se u priopćenju Autotransa.

Prosječna bruto plaća za razdoblje siječanj - listopad iznosila je 7.261 kunu što je u okviru planiranog. Ove godine su također isplaćeni naknada za godišnji odmor u visini od 1.500 kuna po radniku, dar za djecu u visini od 600 kuna po djetetu, a u planu je isplata božićnica u rasponu od 800 do 1000 kuna.

KU su na razdoblje od godine dana potpisali predsjednik Sindikata radnika Autotransa Romano Pužar i predsjednik Uprave Autotransa Zvonko Krmpotić. Autotrans trenutno zapošljava 651 radnika, od čega su 345 vozači autobusa.

Sustav Autotransa uključuje nekoliko povezanih tvrtki, od kojih je najznačajnija APP Požega u kojoj je također potpisan KU koji je na snazi do kraja 2011.

Sustav danas posluje na području 10 županija i sedam jadranskih otoka te raspolaže i obavlja djelatnost na 21 autobusnom kolodvoru, odnosno stanicama diljem Hrvatske. Raspolaže s ukupno 400 autobusa i zapošljava 1000 radnika, stoji u priopćenju.

(Hina) pp/xmd ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙