FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skupština ekoloških proizvođača Dalmacije

Autor: pgas
SPLIT, 21. prosinca 2010. (Hina) - Na godišnjoj skupštini Udruge ekoloških proizvođača Dalmacije "Dalmacija eko", održanoj danas u Splitu, zaključeno je kako je nužno ubrzati pripreme za proizvodnju ekološke hrane za potrebe europskog tržišta kad Hrvatska uđe u Europsku uniju.

"U Hrvatskoj u vezi s proizvodnjom ekološke hrane još nije usklađeno zakonodvastvo sa zakondovastvom Europske unije", rekao je tajnik "Dalmacije eko" Marko Bencarić.

Predstavnik splitske udruge "Zdravi grad" Ranko Milić rekao je kako se proizvođači zdrave hrane u Dalmaciji moraju više međusobno povezivati kako bi povećali izglede da dobiju novac iz fondova Europske unije.

"Europskoj uniji nije problem novac. Ona ga ima toliko mnogo za poticanje proizvodnje zdrave hrane da se moramo bolje organizirati radi prihvaćanja tog novca", rekao je Milić i najavio da će uskoro biti raspisan natječaj za ponudu 200 hektara zemljišta u Ravnim kotarima na kojem bi se proizvodila zdrava hrana. Pozvao je proizvođače ekološke hrane da se udruže ako su zainterisrani za to zemljište.

Na današnjoj skupštini u Splitu bilo je nazočno tridesetak maslinara, uljara, vinogradara i vinara, proizvođača ekološkog mlijeka, sira i mesa, povrća i eko voća te pčelara koji se bave proizvodnjom eko meda, uzgajivača riba i školjaka iz cijele Dalmacije.

Odlučeno je da krovna Udruga ekoloških proizvođača Dalmacije "Dalmacija eko" utemelji svoje podružnice u sve četiri dalmatinske županije radi učinkovitije suradnje s jedinicama lokalne uprave kad je riječ o unaprjeđenju proizvodnje ekološke hrane u Dalmaciji.

"Dalmacija eko" utemeljena je u travnju ove godine, a okuplja više od 30 registriranih ekoloških proizvođača iz četiriju dalmatinskih županija.

(Hina) xpgas ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙