FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tvornica ulja Čepin: sastanak s ministrom Čobankovićem

Autor: ivuc
OSIJEK, 6. prosinca 2010.(Hina) - U IPK Tvornici ulja u Čepinu održava se sastanak predstavnika Uprave, sindikata PPDIV-a i Radničkog vijeća s ministrom poljoprivrede, ribarstva i ruralnoga razvoja Petrom Čobankovićem te predstavnicima osječke Kandit grupe i tvrtke IPK d.d. oko prijedloga kojim bi se stvorili uvjeti za transparentnu privatizaciju Uljare.

Na prošlotjednom sastanku u Ministarstvu poljoprivrede, održanom dan nakon što su 1. prosinca radnici Uljare prosvjedovali u Zagrebu, iznijet je prijedlog kojim bi se stvorili preduvjeti za privatizaciju Uljare, a prijedlog je da se ovrha koju Tvornica stočne hrane Osječanka ima nad udjelima Uljare Čepin, kao i zalog na udjelima, riješi izvansudskim postupkom, odnosno nagodbom između IPK Osijek i Tvornice stočne hrane Osječanka, uz posredstvo Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja i Hrvatskog fonda za privatizaciju.

S obzirom da na taj prijedlog predstavnici Kandit grupe, u čijem je sastavu Tvornica stočne hrane Osječanka, nisu mogli odmah dati konkretan odgovor, za danas je dogovoren sastanak u Čepinu kako bi se pokušao postići konačan dogovor.

Sastanak je počeo oko 16 sati, a u stanci sastanka sindikalna povjerenica Uljare Helena Žeravica izjavila je novinarima kako predstavnicima Kandit grupe prvobitni prijedlog o izvansudskoj nagodbi nije prihvatljiv te da traže dodatni ragovor s ministrom Petrom Čobankovićem.

Dio radnika, okupljenih u hodniku, najavio je kako će u slučaju nepostizanja dogovora sudionicima sastanka tijelima blokirati izlaz iz poduzeća.

Poslovne banke su polovicom rujna blokirale račune tvrtke zbog duga od 52 milijuna kuna, a privatizaciju tvornice zaustavila je ovrha nad udjelima Tvornice ulja, zbog dugova koje vlasnik Uljare, IPK Osijek koji je u većinskom državnom vlasništvu, ima prema nekadašnjoj tvrtki iz toga sustava IPK Tvornici stočne hrane "Osječanka".

Tvornica ulja Čepin je u gotovo 82-postotnom vlasništvu IPK Osijek, koji je pak u 92-postotnom vlasništvu države.

(Hina) xivuc ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙