FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

INA i Dioki: ugovor o kupoprodaji UNP-terminala u Zagrebu

Autor: nbrc
ZAGREB, 21. prosinca 2010. (Hina) - Tvrtke INA i Dioki izvijestile su danas putem Zagrebačke burze da su sklopile ugovor o kupoprodaji kojim je regulirana kupoprodaja terminala za ukapljeni naftni plin u Zagrebu (UNP-terminal), a kojim je namiren dio obveza Diokija prema tvrtki Prirodni plin, odnosno dio dugovanja Diokija za plin.

Ovom kupoprodajom realiziran je dio obveza iz sporazuma o načinu podmirenja duga (od 6. srpnja ove godine), kojeg su zaključili Ina, Prirodni plin i Dioki, a kojim se regulira rješavanje međusobnih potraživanja između tri ugovorne strane. Ovim ugovorom o kupoprodaji namiren je dio obveza društva Dioki prema društvu Prirodni plin utvrđenih prethodno navedenim sporazumom o načinu podmirenja duga, navodi se u odvojenim priopćenjima koja su INA i Dioki objavili na Burzi.

"Tijekom cjelokupnog procesa normalizacije međusobnih poslovnih odnosa sve strane bile su maksimalno fleksibilne u nastojanju da se provedu međusobni dogovori, te omogući Diokiju da u potpunosti izvršava svoje obveze prema društvima INA i Prirodni plin", ističe se u priopćenjima i iz Ine i iz Diokija.

INA je u drugoj polovici svibnja ove godine bila najavila prekid isporuke etana i plina Diokiju i objavila da je pokrenula postupak prisilne naplate ukupnog dospjelog dugovanja Diokija prema Ini i Prirodnom plinu, a ta su dugovaranja, kako je tada objavljeno iz Ine, iznosila više od 120 milijuna kuna.

Nakon te Inine najave iz Diokija su izvijestili da poduzimaju sve aktivnosti kako bi osigurali podmirivanje aktiviranih instrumenata osiguranja plaćanja te stvorili uvjete za normalno odvijanje svih poslovnih procesa.

U lipnju su dvije tvrtke izvijestile da su dogovorile način otplate dospjelog dugovanja Diokija prema Ini i Prirodnom plinu te da su postigle i dogovor oko daljnje isporuke prirodnog plina Diokiju, uz uvjet da Dioki na vrijeme podmiruje svoje tekuće obveze.

(Hina) xbn yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙