FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MOL: ponuđena cijena je fiksna, nećemo pristati na licitiranje ponudama

Autor: nbrc
ZAGREB, 14. prosinca 2010. (Hina) - Cijena koju MOL nudi u svojoj općoj ponudi za kupnju dionica Ine od malih dioničara je fiksna i MOL neće pristati na licitiranje ponudama, istaknuli su danas iz MOL-a u odgovoru na pitanja o ponudi MOL-a malim dioničarima za 2.800 kuna, a s obzirom da se dionicama Ine danas trgovalo na Zagrebačkoj burzi po cijeni od 2.830 kuna za dionicu.

"Što se tiče spekulacija o višim ponudama s drugih strana", MOL ističe da je ponuđena cijena fiksna. "Nema prostora za igre na burzi i nećemo pristati na licitiranje ponudama. Objavili smo transparentnu i jasnu ponudu koja je dostupna svim dioničarima i u skladu je sa zahtjevima HANFA-e. Ona je konačna", izjava je glasnogovornika MOL-a u Hrvatskoj Domokosa Szollara na upite o MOL-ovoj ponudi po cijeni od 2.800 kuna, a s obzirom da se danas, prvi dan trgovanja na Zagrebačkoj burzi nakon suspenzije 3. prosinca, dionicama Ine trgovalo po cijeni od 2.830 kuna.

Iz MOL-a podsjećaju kako je ponuda mađarske kompanije, koja trenutno ima 47,155 posto dionica Ine, za kupnju dionica od malih dioničara ostvarenje obećanja koju je MOL, nakon dobrovoljne ponude iz 2008. godine (također po cijeni od 2.800 kuna), dao dioničarima, prije svega bivšim i sadašnjim zaposlenicima Ine kako bi oni koji nisu bili u prilici prodati svoje dionice iznad tržišne cijene, također sada dobili jednaku priliku.

"Tada smo obećali zaposlenicima Ine da ćemo, kada osovimo INA-u na noge, objaviti novu ponudu za njihove dionice, kao svojevrsnu gestu", kaže Szollar dodajući kako se pritom ne radi samo o prodaji dionica veći i osiguranju da "Ina bude u dobrim rukama".

Proteklih godina dokazali smo da je INA na dobrom putu, te da MOL kao strateški partner može i da hoće osigurati uspjeh za INA-u, napominje Szollar.

Bojazni da će udio veći od 50 posto podrazumijevati veća prava za MOL su neutemeljena, ističe se u izjavi.

"Prava Republike Hrvatske vezano za Inu neće se mijenjati ni u kom pogledu. Na snazi je dioničarski sporazum koji čvrsto jamči prava obje strane", ponavlja Szollar.

Glasnogovornik MOL grupe za Hrvatsku napominje kako je "to nova prilika za male dioničare INA-e, u sklopu koje se nudi bonus veći od 60 posto u odnosu na prosječnu cijenu dionice u vrijeme objave naše odluke o podnošenju ponude".

Iz MOL-a najavljuju da će u roku tjedan dana poštom kontaktirati dioničare Ine posredstvom Središnjeg klirinško depozitarnog društva te da će malim dioničarima pružiti upute za prihvaćanje opće ponude.

Rok za prihvaćanje opće ponude MOL-a je od 15. prosinca 2010. godine do 14. siječnja 2011. godine. Rok za plaćanje cijene je 31. siječnja 2011. godine, navodi se u izjavi i napominje kako prihvat ponude mora biti zaprimljen najkasnije posljednjeg dana roka valjanosti ponude.

(Hina) xgple/xbn yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙