FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HGK: akciji "Kupujmo hrvatsko" podrška građana i tvrtki

Autor: tper
ZAGREB, 20. prosinca 2010. (Hina) - Promotivno-prodajnoj akciji "Kupujmo hrvatsko" Hrvatske gospodarske komore (HGK) snažnu su potporu dali i građani i tvrtke koje su sudjelovale u akciji, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare HGK, na kojoj su predstavljeni rezultati ankete provedene tijekom trajanja ovogodišnje akcije.

Istraživanje je provedeno na uzorku od 1.000 građana starijih od 15 godina u razdoblju od 23. do 30. studenog.

Rezultati pokazuju da je 73 posto ispitanih građana spremno izdvojiti više novaca za hrvatski proizvod jednake kvalitete kao i strani, kao i da se 92 posto građana slaže da je potrebno kupovati hrvatske proizvode kako bi se time pomoglo hrvatskom gospodarstvu.

Istraživanje među sudionicima akcije odnosno izlagačima provedeno je u šest gradova - Rijeci, Splitu, Ivanić Gradu, Varaždinu, Koprivnici i Zagrebu.

Od ukupnog broja sudionika (njih 676) anketu je ispunilo njih 65 posto. Od ispitanih tvrtki akciju je ocjenom odlično ili vrlo dobro ocijenilo njih 76 posto, 59 posto anketiranih odgovorilo je da je akcija ostvarila njihova očekivanja, a 98 posto bi ponovo sudjelovalo u akciji.

Direktorica Sektora trgovine HGK i koordinatorica akcije Milica Rakuša-Martulaš je podsjetila kako je ovogodišnja akcija počela u svibnju i završila u rujnu, održana je u 23 grada, a u njoj je sudjelovalo 676 tvrtki.

Predsjednik HGK Nadan Vidošević je istaknuo kako je cilj akcije promovirati kvalitetne domaće proizvode koji mogu biti konkurentni na domaćim i inozemnim tržištima.

Napomenuo je kako niti jedna slična marketinška akcija nije imala rezultate kao akcija "Kupujmo hrvatsko" te kako je samo kvalitetan i izvozno orijentiran proizvod put za napredak i razvoj.

Kada tih proizvoda bude primjerice nekoliko tisuća, Hrvatska će biti visokorazvijena i perspektivna zemlja, kazao je Vidošević.

Akciju "Kupujmo hrvatsko" HGK je pokrenula 1997. godine u cilju afirmacije kvalitetnih hrvatskih proizvoda, a tada je započelo i označavanje tih proizvoda znakovima "Hrvatska kvaliteta" i "Izvorno hrvatsko".

Znak "Hrvatska kvaliteta" do sada je dobilo 228 proizvoda, a znak "Izvorno hrvatsko" 112 proizvoda.

Ove se godine akciji "Kupujmo hrvatsko" pridružila i zajednička akcija Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, HGK i Hrvatske obrtničke komore "Vrijedne ruke".

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙