FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 29. studenoga

Autor: nbrc
ZAGREB, 28. studenog 2010. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 29. studenoga.

ZAGREB - Čelnici Stalnog izabranog sudišta pri HGK i Centra za mirenje pri HGK na konferenciji za novinare najavit će međunarodnu konferenciju 18. hrvatski dani arbitraže i mirenja koja će se početkom prosinca održati u Zagrebu. Hrvatski dani arbitraže i mirenja održat će se 2. i 3. prosinca, a riječ je o najvećem međunarodnom savjetovanju u regiji koje će se osamnaesti put održati pod pokroviteljstvom Hrvatske gospodarske komore (11,00 sati, dvorana C HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Zalihe gotovih industrijskih proizvoda pri proizvođačima u hrvatskoj industriji na kraju listopada bile su manje za 10 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, prvi su rezultati koje je objavio Državni zavod za statistiku (DZS). Tako je u listopadu sedamnaesti mjesec zaredom nastavljeno smanjenje zaliha gotovih industrijskih proizvoda na godišnjoj razini. Na mjesečnoj razini pak, u listopadu u odnosu na rujan ove godine, zalihe su veće za 3,5 posto. U usporedbi sa stanjem prosječnih zaliha gotovih industrijskih proizvoda pri proizvođačima u 2009. godini zalihe su na kraju listopada ove godine bile manje za 10,4 posto.

ZAGREB - U hrvatskom turizmu u devet mjeseci ove godine od ukupnih 54,28 milijuna turističkih noćenja najviše je, 35,3 posto, ostvareno u privatnom smještaju, dok su kampovi i hoteli na drugom i trećem mjestu s udjelima u noćenjima od 25,1 i 24,6 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. U privatnom smještaju (kućanstva-sobe, apartmani i slično) u devet mjeseci ove godine ostvareno je 19,18 milijuna noćenja ili 3,1 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Kampovi su pak s 13,64 milijuna noćenja na drugom mjestu u noćenjima ove godine i otprilike na lanjskoj razini. Hoteli su s 13,37 milijuna noćenja zabilježili porast od 5,3 posto.

Dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xbn ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙