FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pakistan i Kina potpisali 13 sporazuma

Autor: akoz
ISLAMABAD, 17. prosinca 2010. (Hina/Dpa) - Pakistan i Kina su u petak potpisali 13 sporazuma u područjima od trgovine i obrane do razmjene u kulturi i tako pojačali bilateralnu suradnju između dvije zemlje.

Sporazumi su potpisanu nakon sastanka pakistanskog premijera Yusufa Raze Gilanija i kineskog premijera Wena Jiabaoa i njihovih izaslanstava u Islamabadu. "Danas smo potpisali 13 sporazuma i memorandum o razumijevanju kako bi osnažili suradnju u obrani, trgovini, bankarstvu, poljoprivredi, sigurnosti, kulturi, komunikacijama, ulaganju i elektronskim medijima", rekao je medijima pakistanski ministar informiranja Qamar Zaman Kaira.

Kaira je rekao da su se dvije strane također dogovorile o mehnizamu suradnje u energetici u okviru koje će Kina financirati razne energetske projekte u Pakistanu. "Kina je također najavila osigurati 639 milijuna dolara za obnovu poplavom pogođenih područja", rekao je ministar.

Dvije će se strane također sastati u subotu na poslovnom summitu gdje se očekuje sklapanje sporazuma vrijednih milijarde dolara između 250 predstavnika kineske poslovne zajednice i njihovih pakistanskih kolega.

(Hina) xakoz ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙