FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

WikiLeaks: Peking se nada da njegove veze s SAD-om neće pretrpjeti štetu

Autor: vrad
PEKING, 7. prosinca 2010. (Hina/afp) - Kina se nada da objavljivanje povjerljivih diplomatskih depeša na internetskoj stranici WikiLeaksa neće utjecati na njezine veze sa Sjedinjenim Državama, rekla je u utorak glasnogovornica kineskog ministarstva vanjskih poslova.

"Nadamo se da (afera WikiLeaks) neće utjecati na veze s SAD-om", rekla je glasnogovornica Jiang Yu na tiskovnoj konferenciji.

Američki diplomati na službi u Pekingu doveli su u vezu najviše kineske dužnosnike i hakerske napade na Google, u diplomatskim bilješkama koje je otkrio WikiLeaks i objavio u subotu New York Times na svojoj internetskoj stranici.

"Dobro obaviješten kontakt tvrdi da je kineska vlada koordinirala nedavne upade u Googleove sustave", kaže se u jednoj od tih diplomatskih nota, po kojoj su se operacije vodile iz Politbiroa Kineske komunističke partije.

U drugim bilješkama se daje do znanja da je Kina zatvorila oči na širenje nuklearnog oružja iz Sjeverne Koreje.

Kina je u četvrtak nazvala sadržaj WikiLeaksa "apsurdnim", bez drugog komentara. WikiLeaks je objavio 250.000 američkih povjerljivih diplomatskih brzojava u nekima od kojih se spominje Peking.

(Hina) xvrad ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙