FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Natječaj za 800 stipendija studentima

Autor: ipet
ZAGREB, 17. prosinca 2010. (Hina) - Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu raspisala je danas natječaj za dodjelu 800 stipendija studentima sveučilišnih i stručnih studija za akademsku godinu 2010./2011. u šest kategorija i bit će otvoren do 15. siječnja iduće godine.

Stipendije se biti dodjeljene u skladu s Pravilnikom o uvjetima i postupku za dodjelu studentskih stipendija od 10. prosinca ove godine i korisnicima će biti isplaćivane u mjesečnom iznosu od tisuću kuna tijekom deset mjeseci, priopćila je danas Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu.

U prvoj kategoriji bit će dodijeljeno 500 stipendija zaklade redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija koji se nalaze na listi deficitarnih struka i zanimanja na tržištu rada Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Tako će za područje tehničkih znanosti u prvoj kategoriji biti dodijeljeno 125 stipendija - 75 u polju strojarstvo te po 50 u poljima elektrotehnika i računarstvo, u području biomedicina i zdravstvo također ukupno 125 stipendija - 75 u polju temeljnih medicinskih znanosti za doktore medicine te 50 stipendija u polju farmacija, a u području humanističke znanosti ukupno 110 stipendija - po 55 stipendija u poljima anglistika i germanistika te u području prirodnih znanosti ukupno 90 stipendija - 55 u polju matematika i 35 u polju fizika.

Bit će dodijeljeno i 150 stipendija u drugoj kategoriji redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija koji se nalaze na listi deficitarnih struka i zanimanja na tržištu rada, a koji se po završetku studija obvezuju zaposliti i raditi na područjima posebne državne skrbi ili otocima.

U toj kategoriji u području tehničkih znanosti bit će dodijeljeno 45 stipendija - 25 u području strojarstvo te po deset u područjima elektrotehnika i računarstvo, u području biomedicina i zdravstvo ukupno 35 stipendija - 25 za doktore medicine u polju temeljne medicinske znanosti te deset stipendija u polju farmacija, a u području humanističke znanosti ukupno 40 stipendija - po 20 u poljima anglistika i germanistika te u području prirodne znanosti ukupno 30 stipendija - 20 u polju matematika i deset u polju fizika.

U trećoj kategoriji bit će dodijeljeno 30 stipendija studentima sveučilišnih i stručnih studija – pripadnicima romske nacionalne manjine, u četvrtoj 20 stipendija redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija – aktivnim športašima.

Redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija – osobama s invaliditetom bit će u petoj kategoriji dodijeljeno 80 stipendija u petoj kategoriji, a u šestoj 20 stipendija redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija koji su do punoljetnosti bili smješteni u domove socijalne skrbi ili udomiteljske obitelji.

Kako se navodi, prijave za dodjelu stipendija podnose se na posebnom obrascu za svaku kategoriju stipendije. Obrasci za sve kategorije stipendija, Pravilnik o uvjetima i postupku za dodjelu studentskih stipendija te odluka o raspisivanju natječaja mogu se preuzeti na internetskoj stranici zaklade (www.nzpuss.hr).

Prijave na natječaj šalju se isključivo poštom s naznakom "Stipendije NZPUSS-a za 2010./2011., na adresu: Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu, Ilica 24/1 HR – 10 000 Zagreb.

(Hina) pp/xipet ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙