FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: mcur
ZAGREB, 6. prosinca 2010. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

PLETERNICA - U povodu Dana grada Pleternice i blagdana zaštitinika grada sv. Nikole, predsjednica Vlade Jadranka Kosor otvorila je danas u Pleternici sportsku dvoranu osnovne škole "Fra Kaje Adžića" za koju je vlada osigurala više od šest milijuna kuna. Teška gospodarska kriza pokucala je i na hrvatska vrata, i širom ih otvorila, i nakon šest kvartala gospodarskog pada u trećem tromjesečju ove godine zabilježen je lagani, jedva primjetni rast koji daje nadu da su se stvari pokrenule, kazala je premijerka Kosor obraćajući se nazočnima na svečanosti otvaranja kojoj je nazočio i potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks. Premijerka je pozvala na zajedništvo u ostvarivanju projekata bez obzira na stranačku pripadnost kako bismo prevladali gospodarsku krizu. Dobri rezultati bilježe se u drvoprerađivačkoj industriji značajnoj i za slavonski kraj - koja je među prvim upala u krizu pa je tako zabilježen rast izvoza namještaja od 12 posto u ovoj godini. Hrvatski izvoz zabilježio je porast u prvih 9 mjeseci od 16 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje kazala je Kosor napominjući kako je porast izvoza u EU 17 posto.

PLETERNICA - U povodu nepravomoćne presude bivšem ministru obrane Berislavu Rončeviću u slučaju "kamioni" predsjednica Vlade Jadranka Kosor je danas, odgovarajući na upit kakav će biti njegov status u HDZ-u, rekla kako ne može komentirati nepravomoćne sudske presude i da treba pričekati da ona postane pravomoćna te da će u skladu s time stranka donijeti odluku. U vezi s tvrdnjom predsjednika SDP-a Zorana Milanovića da je MOL-ova ponuda za Inine dionice suparnička a ne partnerska te da Vlada spava i ne reagira, premijerka Kosor je odgovorila da je vrlo zanimljivo slušati kako predsjednik SDP-a nekoga optužuje za spavanje jer je činjenica da je on prespavao punih sedam godina od 2003. kad je SDP-ova vlada predala upravljačka i vlasnička prava po sistemu 25 plus jedna dionica. Kosor je ponovila da će se ovaj tjedan vlada, kad razmotri sve mogućnosti, očitovati o svojim koracima. Na novinarski upit o kadrovskim promjenama u vladi, Kosor je najavila da će one uslijediti čim prije ali da je svakako potrebno neko vrijeme za razgovore i konzultacije.

SPLIT - Ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta na novinarsko pitanje kako komentira najave o "rekonstrukciji vlade", odgovorio je kako o tome mediji mogu kalkulirati, špekulirati i nagađati te da on to ne može komentirati, ali da premijerka ima pravo ocjenjivati rad svakog ministra.

ZAGREB - Komentirajući današnju presudu u "aferi kamioni" predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Andrija Hebrang izjavio je za Hrvatski radio da je saborsko istražno povjerenstvo o nabavci vojnih kamiona svoje nalaze temeljilo na izjavama bivšeg ravnatelja policije Marijana Benka i glavne državne revizorice Šime Krasić koji su pred povjerenstvom izjavili da nije pronađen ni jedan element kaznenog djela. "Na tome smo temeljili zaključke. Što se pronašlo ili dogodilo nakon toga, to povjerenstvo nije moglo predvidjeti niti znati", rekao je Hebrang u povodu presude kojom je bivši ministar obrane Berislav Rončević nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora a njegov bivši pomoćnik Ivo Bačić na dvije godine zatvora zbog zloupraba u nabavci vojnih kamiona.

PRELOG - Prigodnom svečanošću u povodu Dana grada u Prelogu je otvorena nova zgrada Gradske uprave površine 1500 metara četvornih u kojoj će, osim gradskih ureda, biti i uredi županije i državne uprave. Izgradnja je stajala devet milijuna kuna, a financirali su je Ministarstvo regionalnog razvoja sa 60 posto i grad Prelog s 40 posto. Zgrada je dio povijesne jezgre i u samom je središtu.

ZAGREB - Agencija za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda zrakoplova (AINONZ) objavila je danas završno izvješće o nesreći podobranom na letjelištu u Borovu naselju, u Vukovaru, u kojoj je 12. lipnja 2009. poginuo polaznik padobranske škole, a u kojem se kaže kako je uzrok nesreće najvjerojatnije propust učenika padobranca da aktivira rezervni padobran.

SPLIT - Mlađi muškarac pronađen je mrtav danas popodne kod Klisa, potvrdila je glasnogovornica splitsko-dalmatinske Policijske uprave Marina Kraljević-Gudelj. Muškarac u dobi do 30 godina pronađen je mrtav kod Klisa, na predjelu Kočinjem brdu, 150 metara od ceste, o čemu je policiju obavijestio stanar obližnje kuće koji je naišao na truplo. Još se ne zna točno je li riječ o ubojstvu, a policija i istražni sudac na mjestu na kojem je muškarac pronađen mrtav obavljaju očevid.

SPLIT - Muškarac (67) koji je u nedjelju navečer pronađen mrtav u svojemu stanu u Washingtonovoj ulici u Splitu ubijen je, potvrdio je patolog Antonio Alujević iz splitske bolnice. Neslužbeno se doznaje da je ubijen udarcima tupim predmetom po glavi, ali ni policija ni patolog ne žele govoriti o pojedinostima kako ne bi ugrozili istragu budući da se za ubojicom traga.

RIJEKA - Primorsko-goranska Policijska uprava, nakon dovršene kriminalističke obrade, osumnjičila je šaltersku djelatnicu da je prisvojila gotovo 200.000 kuna. Tridesetpetogodišnjakinja s Cresa, radeći na šalteru jednoga riječkog javnog poduzeća, protupravno je od prodaje putnih karata prisvojila 198.370 kuna. Od lipnja 2009. do listopada 2010. nije uplaćivala novac na žiroračun toga javnog poduzeća, nego ga je zadržavala za sebe.

VINKOVCI - U Gradskome kazalištu Joze Ivakića u srijedu će se u povodu Dana kazališta pretpremijerno izvesti satirična drama "Vrtlar" osječkoga književnika Davora Špišića, nastala po motivima romana "Prisutnost" poljskog književnika Jerzyja Kosinskoga i u režiji Dražena Ferenčine, najavljeno je na konferenciji za novinare tog kazališta. Predstava je nastala u kooprodukciji Gradskoga kazališta Joze Ivakića i Narodnog pozorišta iz Tuzle, a premijerno će biti izvedena 16. prosinca. Glavni lik predstave je vrtlar koji je život posvetio uređenju vrta svojega gospodara i o vanjskom svijetu zna samo ono što je vidio na televiziji.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙