FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hanfa poziva MOL da se suzdrži od ocjena zakonitosti transakcija

Autor: dduk
ZAGREB, 15. prosinca 2010. (Hina) - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) poziva MOL da se suzdrži od istupa po kojima pojedine transakcije dionicom Ine jučer i danas ukazuju na manipulacije cijenom i u kojima poziva Hanfu da ispita te transakcije.

U priopćenju objavljenom na svojim internetskim stranicama u povodu današnje konferencije za novinare glasnogovornika MOL-a Damakosa Szollara prenesene u medijima, Hanfa ocjenjuje takva istupanja neprimjerenim te poziva MOL da se do daljnjeg od njih suzdrži jer kao sudionik u namjeravanoj privatnoj ponudi dioničarima Ine i potencijalnim ulagateljima upućuje netočne i neprovjerene tvrdnje, a na rad Hanfe utječe na način koji bi mogao dovesti u pitanje njezinu zakonom utvrđenu samostalnost i neovisnost.

 "Hanfa kao i dosad kontinuirano prati trgovanje dionicama uvrštenim na Zagrebačkoj burzi u realnom vremenu te ukoliko uoči bilo kakve nepravilnosti postupa sukladno svojim zakonskim ovlastima, sve u cilju zaštite ulagatelja. U tom smislu je potpuno izlišno i neprimjereno pozivati Hanfu putem medija da ispituje transakcije", kaže se u priopćenju.

"Ukoliko MOL smatra da ima bilo kakvih konkretnih nepravilnosti ili nezakonitosti, o njima mora obavijestiti Hanfu koja je nadležna za ova pitanja, a ne medije", ističu iz Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga.

 Hanfa posebno ističe da Zakon o tržištu kapitala ne poznaje posebnu nadzornu mjeru poništenja transakcije u slučaju manipulacije tržištem.

"Kad i ako sukladno svojim zakonskim ovlastima Hanfa utvrdi bilo kakvu nezakonitost ili nepravilnost koristit će instrument nadzorne mjere, sukladno odredbama Zakona o tržištu kapitala", kaže se u priopćenju.

(Hina) pp/xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙