FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split- Slaven Žužul na suđenju Ani Knežević

Autor: zjur
SPLIT, 13. prosinca 2010. (Hina) - Na Županijskome sudu u Splitu danas je na suđenju bivšoj predsjednici Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Ani Knežević, koja se tereti za zloporabu položaja i ovlasti, tj. zbog prodaje ugostiteljskog objekta na bedemu Priuliju u Splitu, čiji je taj sindikat bio samo korisnik, a ne i vlasnik, svjedočio Slaven Žužul, vlasnik Skladgradnje, tvrtke s kojim je Knežević sklopila kupoprodajni ugovor.

"Puna mi je kapa svega što se događalo oko tog objekta. Niti sam uknjižen, niti ga koristim, i zato želim da me se isplati i da iziđem iz svega toga, a državi prepuštam kazneni progon Ane Knežević", rekao je danas na sudu direktor Skladgradnje Slaven Žužul. Dodao je kako je sve obveze iz ugovora poštovao te da je platio financijske obveze - 6,5 milijuna kuna.

Županijsko državno odvjetništvo podignulo je siječnju ove godine optužnicu protiv Ane Knežević, po kojoj je ona od studenoga 2006. do 19. lipnja 2007. kao predsjednica sindikata, s namjerom da tom sindikatu pribavi nepripadajuću imovinsku korist, sklopila ugovor o kupoprodaji nekretnine s trgovačkim društvom Skladgradnjom iz Imotskog. Ugovor je u ime tvrtke potpisao Slaven Žužul, koji je potkraj prošle godine i početkom ove godine bio u pritvoru zbog sumnje da je sudjelovao u "aferi HAC".

Ugovorom je sklopljena kupoprodaja ugostiteljskog objekta, a Ana Knežević optužena je da je taj ugovor sklopila znajući da je sindikat samo korisnik te nekretnine, a da je vlasnik država, koja je posredovanjem županijskoga javnog pravobraniteljstva još 22. travnja 1999. zatražila, a u međuvremenu i dobila uknjižbu prava vlasništva te da je u zemljišnim knjigama za tu nekretninu evidentirana tzv. plomba.

Sljedeća rasprava na splitskom Županijskom sudu je zakazana 3. veljače 2011.

U vrijeme kad je Županijsko državno odvjetništvo u siječnju ove godine podignulo optužnicu protiv Ane Knežević, ona je bila predsjednica SSSH, ali ju je u lipnju ove godine Vijeće SSSH smijenilo s te dužnosti. Smijenjena je kad je u travnju ove godine na Općinskome kaznenom sudu u Zagrebu nepravomoćno osuđena na godinu dana zatvora uz rok kušnje od tri godine jer je krivotvorila službene dokumente i uz pomoć njih podigla 25.000 kuna sindikalnog novca.

(Hina) xzjur yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙