FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Mali maestro": ročište odgođeno zbog nedolaska drugooptuženog

Autor: sobr
ZAGREB, 6. prosinca 2010. (Hina) - Nastavak ponovljenog suđenja bivšem potpredsjedniku Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) Ivanu Gotovcu i poduzetniku Svjetlanu Staniću u slučaju "mali maestro" odgođen je za 14. prosinca jer se drugooptuženi danas nije pojavio na zagrebačkom Županijskom sudu.

Na današnjem ročištu trebali su biti saslušani prvi svjedoci i preslušani tajno snimljeni telefonski razgovori optuženika. USKOK smatra da te snimke dokazuju optužbe protiv Gotovca i Stanića koje se tereti za primanje, to jest davanje mita te zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno poticanje na te zlouporabe.

Gotovac je optužen da je Staniću davao informacije i upute kako bi on mimo tržišnih uvjeta na povoljan način stekao dionice Dalmacijavina i splitskog hotela Bellevuea, tvrtki u vlasništvu HFP-a, a za uzvrat je od Stanića kao mito primio peku i plaćeno putovanje u Monte Carlo.

Obojica optuženika negiraju krivnju.

Suđenje se ponavlja jer je Vrhovni sud ukinuo raniju oslobađajuću presudu i odredio ponovno suđenje pred novim sudskim vijećem.

U ponovljenom suđenju na prijedlog Gotovčeve obrane kao svjedok će se saslušati i bivši potpredsjednik Vlade i predsjednika Upravnog odbora HFP-a Damir Polančec.

(Hina) xso yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙