FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šopiću 15 godina za ubojstvo taksista

Autor: barn
ZADAR, 9. prosinca 2010. (Hina) - Županijski sud u Zadru u ponovljenu je postupku Elvisa Šopića (23) za ubojstvo taksista Igora Ćustića danas nepravomoćno osudio na 15 godina zatvora.

Sudsko vijeće utvrdilo je kako nije razjašnjen motiv ubojstva te kako nije riječ o teškom, nego o običnom ubojstvu, za što je zapriječena najviša kazna od 15 godina zatvora.

U obrazloženju presude sudac Boris Babić rekao je da je najviša kazna presuđena zbog bešćutnosti, bestijalnosti i upornosti pri počinjenju kaznenog djela, jer je nakon ubojstva, kako bi prikrio tragove, zapalio vozilo i pobjegao.

Obitelj ubijenoga Ćustića nije prihvatila Šopićeve izraze žaljenja. Nezadovoljna smanjenjem kazne od 30 godina u prethodnom postupku, najavila je ponovnu žalbu. Žalit će se i Šopićev odvjetnik Smiljan Bakočević koji kaznu smatra prestrogom i previsokom.

Elvis Šopić iz Raštevića potkraj siječnja 2008. oko 22,30 sati na cesti pokraj Korlata ubio je u taksiju iz sačmarice hitcem u glavu 30-godišnjeg taksista Igora Ćustića te potom zapalio vozilo i pobjegao.

Vrhovni sud ukinuo je prvotnu presudu Županijskog suda od 30 godina zatvora i predmet vratio na ponovno suđenje. Suci Vrhovnoga suda prihvatili su Šopićevu žalbu da suđenjem nije dokazano teško ubojstvo na osobito podmukao način, nego tzv. obično ubojstvo.

(Hina) xbarn ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙