FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat policije osudio napad na kolegu u Bjelovaru

Autor: sobr
ZAGREB, 10. prosinca 2010. (Hina) - Sindikat policije Hrvatske danas je najoštrije osudio napad na policajca na parkiralištu trgovačkog centra u Bjelovaru prije dva dana.

Iz sindikata upozoravaju da su napadi na policajce vrlo učestali pa čak i u situaciji kada se policijski službenici nalaze van službe.

"Zbog ovog, a i zbog sve učestalijih napada na policijske službenike tražimo i od policije i od pravosuđa da ulože napore da se navedeni slučajevi procesuiraju po hitnom postupku, to jest da imaju prioritet, kako bi počinitelje takvih napada, a kojima se krivnja dokaže, stigla zaslužena kazna u što kraćem roku", stoji u priopćenju sindikata.

Time bi se, smatraju, pokazala efikasnost državnog aparata i učinkovitost pravosuđa, a brzina i učinkovitost kažnjavanja počinitelja bi, svim potencijalnim i budućim napadačima na policajce, pokazala da ih čeka brzo i izvjesno kažnjavanje.

Ističu da bi se time postigla i svrha generalne prevencije te da bi se mnoge potencijalne počinitelje napada na policajce odvratilo od njihovog nauma.

"Mora se poslati jasna poruka kriminalcima da se napad na policijske službenike ne isplati te da će, ukoliko to učine, biti brzo i strogo kažnjeni", zaključuje se u priopćenju.

Bjelovarskog 43-godišnjeg policajca izvan službe prekjučer je napao 35-godišnji nasilnik zbog ranijeg ponašanja policajca prema njemu prilikom obavljanja službenih poslova. Napadač je policajca udarao šakom u glavu, a potom je iz svog automobila izvadio ključ za montiranje kotača i policajca nekoliko puta udario u glavu

(Hina) pp/xso yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙