FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor sutra o izvješću o radu trgovačkih društva u 2009.

Autor: vlar
ZAGREB, 9. prosinca 2010.(Hina) - Hrvatski sabor sutrašnje će zasjedanje započeti raspravom o poslovanju 69 trgovačkih društava od posebnog državnog interesa, u kojima je 2009. bilo zaposleno ukupno 110.504 djelatnika i ostvarena je dobit nešto veća od milijarde kuna što je više 8 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Riječ je o trgovačkim društvima u kojima država ima između 22 i 100 posto udjela u vlasničkoj strukturi. Najveću dobit ostvarila je Hrvatska elektroprivreda, u iznosu od 154,4 milijuna kuna, a slijede Plinacro i Končar Elektroindustrija grupa.

Broj zaposelnih u trgovačkim društvima lani je smanjen za jedan posto, a najveći broj stalno zaposlenih ima HEP, ukupno 14.230 radnika, HŽ 13.063 radnika i Hrvatska pošta sa 11.259 zaposlenih radnika.

Saborski zastupnici popodne će svečanom akademijom u Saboru obilježiti 20. godišnjicu donošenja prvog Ustava RH tzv. božićnog Ustava te 60. obljetnicu potpisivanja Konvencije za zaštitu ljudskih prava.

Svečanoj akademiji u Saboru sutra će prisustvovati i predsjednik Republike Ivo Josipović. Nakon pozdravnog obraćanja predsjednika Hrvatskog sabora Luke Bebića, govorit će potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks, predsjednica Ustavnog suda RH Jasna Omejec i drugi.

(Hina) xvl/xbdj yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙