FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tržište novca: nepodmireno 200 milijuna kuna potražnje

Autor: scvi
ZAGREB, 9. prosinca 2010. (Hina) - Zbog nedostatne ponude slobodnih viškova, na Tržištu novca danas je ostalo nepodmireno 200 milijuna kuna potražnje za novcem.

Danas je prijavljena 53 posto viša potražnja nego jučer, u visini od 285,83 milijuna kuna.

Istodobno, ponuda je porasla 28,4 posto, na 85,93 milijuna kuna.

Većina prometa odnosila se na pozajmice odobrene s rokom vraćanja za mjesec dana, kojih je odobreno u visini od 54,53 milijuna kuna, uz kamatnu stopu od 1,11 posto.

Prekonoćnih pozajmica plasirano je 26,4 milijuna kuna, i to po prosječnoj kamatnoj stopi od 0,75 posto, što je 0,08 postotnih bodova više nego jučer.

Odobreno je i 5 milijuna kuna pozajmica na rok od tjedan dana, po kamatnoj stopi od 1 posto, što je 0,1 postotni bod više nego jučer.

Na Tržištu novca danas je promet dosegnuo 85,93 milijuna kuna, a prosječna kamatna stopa je smanjena s jučerašnjih 1,16 na 0,99 posto.

„Danas u trgovanju na Tržištu novca bilježimo porast potražnje za kratkoročnim pozajmicama. Sudionici su uz prekonoćne pozajmice bili zainteresirani za pozajmice na rok od tjedan dana i na mjesec dana. U ponudi danas nije bilo slobodnih kuna, tako da je bilo teško podmiriti svu prijavljenu potražnju", navodi se u priopćenju Tržišta novca.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙