FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tržište novca: visoka likvidnost

Autor: scvi
ZAGREB, 29. studenog 2010. (Hina) - Na Tržištu novca likvidnost je i danas bila visoka, no potražnja je tek djelomično podmirena uslijed neusklađenosti uvjeta kreditiranja.

Danas je prijavljeno 94,3 milijuna kuna potražnje, što je otprilike 4 posto manje nego u petak.

Istodobno, ponuda je iznosila 244,3 milijuna kuna, što je 1,5 posto manje.

Većina prometa odnosila se na prekonoćne pozajmice, kojih je odobreno 31,3 milijuna kuna, i to po prosječnoj kamatnoj stopi od 0,39 posto, što je 0,09 postotnih bodova manje nego u petak.

Odobreno je i 13 milijuna kuna pozajmica na rok od mjesec dana, po cijeni od 3,54 posto.

Na Tržištu novca danas je promet dosegnuo 44,3 milijun kuna, a prosječna kamatna stopa je porasla s u petak zabilježenih 0,51 na 1,31 posto.

„Došli smo i do kraja još jednog mjeseca i polako se bližimo kraju godine, a situacija na Tržištu novca u organiziranom trgovanju kratkoročnim kunskim sredstvima je slična situacija od prošlog tjedna. Slično kao i u petak, i danas se trgovalo prekonoćnim pozajmicama ali i pozajmicama na rok od jedan mjesec. Prijavljena potražnja za slobodnim novčanim sredstvima je podmirena samo djelomično, a razlog tome je neusklađenost oko uvjeta kreditiranja tj. oko limita sudionika i kamatne stope", navodi se u priopćenju Tržišta novca.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙