FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tržište novca: potražnja stagnira, ponuda znatno manja

Autor: scvi
ZAGREB, 2. prosinca 2010. (Hina) - Na Tržištu novca danas je potražnja za kratkoročnim pozajmicama ostala približno na razini prethodnog dana, dok je u ponudi bilo znatno manje kuna.

Danas je prijavljena tek neznatno manja potražnja nego jučer, u visini od 213,76 milijuna kuna.

Istodobno, ponuda je pala 45 posto, na 133,76 milijuna kuna.

Većina prometa odnosila se na prekonoćne pozajmice, kojih je odobreno 51,6 milijuna kuna, i to po prosječnoj kamatnoj stopi od 0,62 posto, što je 0,01 postotni bod više nego jučer.

Odobreno je i 2,16 milijuna kuna pozajmica na rok od 3 mjeseca, po cijeni od 2,18 posto.

Na Tržištu novca danas je promet dosegnuo 53,76 milijuna kuna, a prosječna kamatna stopa porasla je s jučer zabilježenih 0,59 na 0,61 posto.

„Danas je u trgovanju na Tržištu novca potražnja za kratkoročnim pozajmicama ostala približno na razini prethodnog dana, međutim u ponudi je bilo manje kuna nego dan ranije. Takva situacija rezultirala je s nepodmirenošću potražnje unatoč tome što je ostalo neplasiranih kuna, no potencijalni kreditori su iskoristili limit prema tražiocima pozajmica te je bilo nemoguće povezati ponudu i potražnju. Danas se uz trgovanje prekonoćnim pozajmicama trgovalo i pozajmicama na 3 mjeseca", navodi se u priopćenju Tržišta novca.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙