FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena izložba fotografija „U srcu, planine“

Autor: pgas
SPLIT, 6. prosinca 2010. (Hina) - Na izložbi „U srcu, planine“ otvorenoj večeras u splitskom Fotoklubu predstavljene su 63 fotografije iz područja planinarstva, alpinizma, speleologije te planinske flore odabrane na natječaju od blizu 1.000 pristiglih fotografija 106 autora iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

Deseta jubilarna izložba fotografija odabranih na natječaju Hrvatskoga planinarskog društva (HPD) Mosor bit će otvorena do 15. prosinca ove godine.

Izložbu je otvorio pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) Vinko Prizmić istaknuvši da su fotografi čije su fotografije odabrane za izložbu imali iznimno izoštren osjećaj za detalje iz planinskog svijeta koje "obični smrtnici ne primjećuju". Prizmić je također rekao kako je iznimno važna povezanost HPD Mosor i Fotokluba Split.

Žiri u sastavu Stipe Božić (alpinist) i Aljoša Krstulović (istaknuti splitski fotograf) dodijelio je nagrade najboljim autorima te izložbe. Prva nagrada pripala je Draženu Mimici iz Omiša za fotografiju „Plitvice“, drugonagrađeni je Nenad Šaljić iz Splita za fotografiju „Oblaci u praskozorje“, dok je trećenagrađeni Josip Pejša iz Kaštel Kambelovca za fotografiju „Rama“.

Nagrada za kolekciju dodijeljena je Mirsadu Mujanoviću iz Tuzle.

Žiri je pohvalio trojicu autora: Ivana Zulina iz Segeta Donjeg za fotografiju „Tražeći dugu“, Marinu Glušević iz Splita za fotografiju „Uvijek na teži način“ i Ivana Ćorića iz Zadra za fotografiju „Križ i misec“.

(Hina) xpgas ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙