FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

B.net preuzimanjem Total TV-a širi ponudu na satelitsku TV

Autor: tmis
ZAGREB, 30. studenog 2010. (Hina) - Sve operacije Total TV-a, kao regionalne kabelske televizije koja se emitira putem satelita, od sutra u Hrvatskoj preuzima tvrtka B.net čime svoju ponudu TV programa putem satelitske video usluge proširuje na cijelu Hrvatsku te time postaje i nacionalni operater.

Istaknuli su to na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Uprave B.neta Adrian Ježina, predstavnik austrijskog koncerna Bewag, vlasnika B.neta Christian Kurz te senior partner u britanskom investicijskom fondu (private equity) Mid Europa Partners Robert Knorr.

Oni su danas potpisali i sporazum kojim se definira B.netovo preuzimanje Total TV-a, ali nijedan od njih nije naznačio novčanu vrijednost tog sporazuma niti je li to i na koji način promijenilo vlasničku strukturu B.neta.

Kazavši da je sama ideja tog projekta i strateško partnerstvo sve tri strane važnije od same investicije, Knorr iz fonda Mid Europa kazao je da time B.net postaje ozbiljan konkurent MaxTV-u odnosno da je 'preduhitrio' HT-ov izlazak s MaxTV-om na satelit koji se navodno planira za kraj ove godine.

Time će hrvatsko tržište postati još konkurentnije i otvorenije, smatra Knorr dodajući da fond Mid Europa "ima jako puno novca" kojeg želi investirati u regiji, pa i u Hrvatskoj, za što im trebaju pouzdani hrvatski partneri i kvalitetni razvojni projekti bez obzira na sektor.

Takvog su partnera našli u Bewagu i B.netu te vjeruje da će Total TV, koji preko satelita Eutelsat emitira gotovo sve svjetske programe, naći korisnike u Hrvatskoj, posebno u onim njenim dijelovima gdje nema kabelske distribucije i interneta.

Ježina iz B.neta je objasnio da će preuzeti i nekoliko zaposlenih u Total TV-u koji u Hrvatskoj djeluje nešto malo više od godinu dana, kao i da se B.netu slijedom tog partnerstava od sutra mijenja i logo u "B.net Total TV".

Dodao je da je za korištenje programa Total TV-a preko B.neta potrebna standardna satelitska oprema, kao i da će cjenovno ta ponuda biti usklađena s ostalim B.net paketima.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙