FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

H1 Telekom povećao prihode i smanjio gubitak

Autor: tmis
ZAGREB, 23. studenog 2010. (Hina) - Telekom operater H1 Telekom tijekom devet mjeseci ove godine ostvario je 99 milijuna kuna ukupnih prihoda, što je 17,5 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, dok je neto gubitak smanjio za 34 posto, sa 10 milijuna kuna u prvih devet prošlogodišnjih mjeseci na 7 milijuna kuna u istom vremenu ove godine, izvijestili su danas iz te tvrtke.

Navodeći da im je dobit prije poreza, kamata i amortizacije (EBITDA) u trećem poslovnom kvartalu povećana osam puta u odnosu na isto razdoblje prošle godine, iz H1 Telekoma dodaju da je kumulativna EBITDA na kraju trećeg kvartala ove godine bila 16 milijuna kuna, za razliku od istog razdoblja prošle godine kada je iznosila 2 milijuna kuna.

Posebno ističu da su u ovogodišnjem listopadu prvi put otkako posluju na mjesečnoj razini ostvarili neto dobit, pri čemu ne navode koliku, ali dodaju da slijedom toga i najava očekuju ostvarenje neto dobiti i na razini posljednjeg poslovnog kvartala.

Podsjećaju pritom na najave s početka ove godine o planiranom ukupnom prihodu od 135 milijuna kuna te da trenutno očekuju procijenjenu realizaciju veću od te najve odnosno 136 milijuna kuna.

Komentirajući te rezultate predsjednik Uprave H1 Telekoma Kristian Uwe Ćurković ističe da taj telekom kontinuirano već nekoliko mjeseci bilježi pozitivan trend rasta prihoda i profitabilnosti te broja novih korisnika.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙