FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

B.net sa znatnim porastima u svim segmentima poslovanja

Autor: tmis
ZAGREB, 24. studenog 2010. (Hina) - Pružatelj usluga kabelske distribucije i telekom operator B.net u svojoj poslovnoj godini od rujna 2009. do rujna 2010. ostvario je porast prihoda od 30 posto na 202,6 milijuna kuna, a ostvarena je dobit prije kamata i oporezivanja EBIT od 14,67 milijuna kuna, dok je u godini prije zabilježen gubitak od 20,7 milijuna kuna, istaknuo je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Uprave te tvrtke Adrian Ježina.

Naglasivši da je takvim rezultatima B.net prvi put potpuno profitabilan, Ježina je najavio da i u idućoj poslovnoj godini, koja već traje, očekuju porast prihoda veći od 20 posto. Nastavit će i s investicijama u poboljšanje mreže i usluga, koje se svake godine kreću oko 10 milijuna eura.

Kao i svake godine razmatraju mogućnosti širenja na još neke gradove u Hrvatskoj, no kako to ovisi o dostupnosti kapitala te planovima vlasnika Austrijanaca ističe da će se to širenje koje traži veće investicije teško dogoditi iduće godine, tako da ostaju poslovati u šest velikih gradova u kojima je doseg njihove vlastite mrežne infrastrukture do ukupno 264 tisuća kućanstava.

U korisničkom segmentu također bilježe povećanja, a posebno onih koji koriste fiksni broadband na njih 50 tisuća ili za čak 60 posto u odnosu na 2009. poslovnu godinu. Za 92 posto, na 50 tisuća porastao je broj korisnika telefonske usluge, a za 80 posto, na 55 tisuća broj onih koji koriste tzv. multiplay pakete (više usluga u jednom).

Za 9 posto, na njih više od 107 tisuća porastao im je i broj korisnika osnovnog paketa kabelske TV, a neplaniranim i izuzetno dobrim rezultatom Ježina je istaknuo i porast broja poslovnih korisnika na vlastitoj optičkoj infrastrukturi, od kojih su ostvarili 15 posto ukupnog prihoda i porast od 16 posto u odnosu na prošlu godinu.

Naglasio je i da korisnicima pružaju velike brzine pristupa internetu, trenutno najveće u Hrvatskoj, što omogućava njihova vlastita infrastruktura odnosno hibridna mreža koja je kombinacija optičke i koaksijalne u koju su kao i u usluge uložili znatna sredstva.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙