FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebačka premijera predstave "Ispit savjesti" 9. prosinca

Autor: agrb
ZAGREB, 30. studenog 2010. (Hina) - Autorski projekt splitskog glumca Roberta Kurbaše, monodrama "Ispit savjesti", nastala po prozi Tina Ujevića, svoju će zagrebačku premijeru imati 9. prosinca u Židovskoj općini, a osim što glumi, Kurbaša je za predstavu napravio scensku prilagodbu i režiju.

Između originalnih tekstova, proze velikog pjesnika Tina Ujevića, Kurbaša postavlja pitanja i traži odgovore o moralu, religiji, odnosu žene i muškarca, prijateljstvu, ali i odgovore na izazove vlastite savjesti, ustvrdila je producentica predstave Anita Tripalo.

Ta predstava borba je sa samim sobom, dijalog s vlastitom savješću, ispit savjesti koji glumca, ali i gledatelja vodi do katarze jer teme kojih se dotiču Ujević i Kurbaša svevremenske su, pa predstava tjera na razmišljanje, preispitivanje vlastitog bitka, smisla i pravih vrijednosti, dodala je.

Autor glazbe je Miki Nopling, a stručni suradnik na predstavi Tomislav Najev. Od praizvedbe u ljeto prošle godine predstava je imala desetak izvedbi: u Solinu, Kaštelima, Splitu, Beogradu, Poreču, Duesseldorfu i Šibeniku.

(Hina) xagrb ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙