FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstava "Stealing Sweets and Punching People" otvorila prvi Nu: Write Theatre Festival

Autor: mbur
ZAGREB, 17. studenoga 2010. (Hina) - Premijerom predstave "Stealing Sweets and Punching People" ("Krasti slatkiše i udarati ljude") počeo je prvi Nu: Write Theatre Festival - festival suvremene drame, fizičkog teatra i modernog lutkarstva, na kojemu sudjeluje sedam britanskih kazališnih skupina koje će izvesti 20 predstava.

Festival se, kako je danas priopćeno, održava do 20. studenoga u organizaciji udruge Festivala novog kazališta "Zagreb" i u suorganizaciji Kulture promjene SC-a, a usmjeren je prema potpori i razvoju novih oblika kazališnog izričaja koji predstavljaju vrh londonske Off-West End i Fringe scene, priopćili su ITD i SC.

Adolescencija, seksualnost i krivnja glavne su teme sinoć izvedene premijerne predstave, mračne ali i duhovite drame Phila Portera, višestruko nagrađivanoga dramatičara, libretista i TV pisca koji trenutačno radi na Royal Shakespeare Companyju.

Program festivala obogaćen je s pet radionica i cjelonoćnim koncertima britanskih i domaćih DJ-a te glazbenika kao što su Cruella Ribbons a.k.a Kelly White, Mlat, A Bop, Shoot me Wendy, Instrumentalna služba spašavanja, Sicko Disko, DJ Carlito, Mirza, Mario Kovač i drugi.

(Hina) pp/xmb ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙