FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Leo Nucci i Zagrebačka filharmonija 14. prosinca u Lisinskom

Autor: tkol
ZAGREB, 26. studenog 2010. (Hina) - Svjetski poznati bariton Leo Nucci i Zagrebačka filharmonija nastupit će 14. prosinca u Lisinskom, u sklopu velike humanitarne akcije "Korak u život", najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Leo Nucci će, kako je rečeno, prihod od koncerta donirati, u spomen na pokojnog maestra Vjekoslava Šuteja, velikog prijatelja akcije "Korak u život", za stipendiranje djeci iz dječjih domova koja žele studirati.

Nucci, kultni tumač najpoznatijeg grbavca u svijetu opere - Rigoletta iz istoimenog Verdijevog remek-djela, te najslavnijeg pjevača među brijačima - Figara iz Seviljskog brijača, osvojio je najveće svjetske pozornice svojim nezaboravnim izvedbama najvećih uloga opernog repertoara.

Nucci će u utorak, 14. prosinca zagrebačku publiku počastiti raskošnim izborom glazbenih tema iz majstorskih kajdanki Verdija, Mascagnija, Puccinija i Giordana.

Arijama i u duetima pridružit će mu se vokalne umjetnice Ivana Lazar i Ana Mihanović, a orkestrom će ravnati Ivan Repušić.

Humanitarna akcija "Korak u život" započela je 2008. na inicijativu Rotary kluba Zagreb Kaptol s ciljem stipendiranja mladih koji izlaze iz domova za nezbrinutu djecu i udomiteljskih obitelji, rekao je predsjednik tog kluba Romano Bolković. Dodao je kako su brojne tvrtke prepoznale važnost projekta i podržale ga svojim donacijama te je tako osigurana 61 stipendija.

Zagrebačka filharmonija rado se odaziva humanitarnim pozivima, rekao je njezin ravnatelj Miljenko Puljić.

Uz veliki koncert, "Korak u život" ove godine prati i velika Facebook kampanja. Osim na Facebooku i kupnjom ulaznica za koncert, sredstva za kampanju prikupljaju se i izravnim donacijama sponzora te pozivima na humanitarni broj telefona 060 9009.

(Hina) xkt yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙