FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Klapa Kastav osvojila zlato na zborskom festivalu u SAD-u

Autor: mvra
ZAGREB, 25. studenog 2010. (Hina) - Muška klapa Kastav osvojila je zlatnu diplomu u kategoriji folklora na međunarodnom zborskom festivalu, održanom u St. Louisu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Klapa je sudjelovala na festivalu od 13. do 22. studenog, a u natjecateljskom dijelu, u kategoriji folklor nastupila je pred peteročlanim međunarodnim žirijem te s programom, temeljenom na hrvatskoj narodnoj baštini osvojila zlatnu diplomu, priopćio je večeras umjetnički voditelj Saša Matovina.

U revijalnom dijelu festivala klapa Kastav nastupila je na koncertu svečanog otvaranja Festivala u Ferrara Theatre u St. Louisu, a 18. studenog održala je polusatni koncertni program u okviru koncerta The World sings u St. Louisu. Tom koncertu prisustvovala je i hrvatska veleposlanica u SAD-u Kolinda Grabar Kitarović.

Klapa je sudjelovala i na završnom Grand Prix koncertu festivala, a kao jedini predstavnik od ukupno 17 zborova sudionika festivala nastupila je u programu američke televizijke kuće FOX 2 u emisiji Morning Show.

Pored klape Kastav, kao jedine predstavnice iz Hrvatske, na festivalu su nastupili i zborovi iz Brazila, Kanade, Kolumbije, Kine, SAD-a i Ukrajine.

Gostovanje klape Kastav ostvareno je uz financijsku potporu Grada Kastva, Primorsko-goranske županije i hrvatskog Ministarstva kulture.

(Hina) xmvr yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙