FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: djan
ZAGREB, 23. studenog 2010. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

SYDNEY - Australski glumac Paul Hogan, zvijezda filmskog serijala "Crocodile Dundee", saznao je u utorak da su australske vlasti zbog "nedostatka dokaza" odustale od istrage protiv njega zbog navodne utaje poreza. Početkom ove godine, vlasti su Hoganu privremeno zabranile da napusti Australiju i onemogućile mu povratak u Sjedinjene Države, gdje inače živi sa svojom suprugom Lindom Kozlowski, također glumicom iz "Crocodilea Dundeeja". Australska porezna uprava (ATO) Hogana je optuživala da joj duguje 150 milijuna australskih dolara (800 milijuna kuna) neplaćena poreza. Hogan (70), koji je u sporu s poreznom upravom punih pet godina, odbacivao je te optužbe i tvrdio da ATO "očajnički želi uloviti neku slavnu osobu samo kako bi opravdao svoje troškove".

LONDON - Britanski princ Philip, suprug kraljice Elizabete II., od iduće godine, nakon što proslavi 90. rođendan, više neće biti predsjednik ni pokrovitelj mnogih organizacija, objavila je u ponedjeljak Buckinghamska palača. Palača navodi da će vojvoda od Edinburgha zbog godina smanjiti javne dužnosti, no i dalje će na razne načine biti uključen u više od 800 organizacija. Neće biti počasni čelnik na sveučilištima u Cambridgeu i Edinburghu, a odreći će se i dužnosti predsjednika Kraljevskog društva za poljoprivredu Commonwealtha. Princ Philip proslavit će 90. rođendan 10. srpnja 2011.

WASHINGTON - Bivša američka prva dama Barbara Bush izrazila je želju da Sarah Palin ostane na Aljasci, pokazavši tako da ultrakonzervativnu republikanku smatra preambicioznom zbog njezine namjere da se kandidira na predsjedničkim izborima 2012. godine. U intervjuu koji će se emitirati u ponedjeljak navečer u programu CNN-a, 85-godišnja bivša prva dama SAD-a ispričala je kako je jedanput sjedila pored bivše kandidatkinje za američku potpredsjednicu Sare Palin. "Tada sam pomislila kako je vrlo lijepa. Također mislim da je vrlo sretna na Aljasci i nadam se da će ondje ostati", rekla je Barbara Bush uz osmijeh. U intervjuu je sudjelovao i njezin suprug, bivši američki predsjednik George Bush stariji. U razgovoru za ABC koji će u cijelosti biti emitiran 9. prosinca, Palin nije izričito kazala kako se u ime republikanaca namjerava kandidirati na idućim predsjedničkim izborima, no na pitanje novinara smatra bi li ga mogla pobijediti, odgovorilia je potvrdno.

TEHERAN - Iranski predsjednik odlučio je prodati svoj stari peugeot 504 na međunarodnoj dražbi kako bi prikupio novac za program stambenog zbrinjavanja siromašnih, pišu u ponedjeljak iranska glasila. "Mahmud Ahmadinedžad odlučio je u nedjelju, na konferenciji o programu stambenog zbrinjavanja siromašnih ponuditi svoj automobil" kako bi pomogao u provedbi programa, piše internetska stranica državne televizije, pozivajući se na ministra za socijalna pitanja Sadika Masulija. "Automobil će se ponuditi na međunarodnoj dražbi i uskoro ćemo objaviti njegovu cijenu", dodao je Masuli ne navodeći druge potankosti. Po imovinskoj kartici koju je predao kod stupanja na predsjedničku dužost 2005., Ahmadinedžad posjeduje stan od 155 kvadrata u skromnoj četvrti na istoku Teherana i bijeli peugeot 504 iz 1977. godine.

(Hina) xdj ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙