FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: sbak
ZAGREB, 9. studenog 2010. (Hina) - Donosimo pregled zanimljivosti iz svijeta.

ŽENEVA - U nekoliko švicarskih novina na njemačkom jeziku svećenici iz reda kapucina nude "doživotno zaposlenje" uz napomenu da traže osobe koje imaju bankarskog, novinarskog, trgovačkog iskustva te stručnjake za komunikaciju. U oglasu objavljenom krajem tjedna u lokalnim novinama na njemačkom jeziku, koje izlaze u regiji Zuericha, kapucini umjesto plaće nude "duhovnost, molitvu i socijalno osiguranje". Kapucini traže osobe u dobi od 22 do 35 godina, potom da nisu u braku ili vanbračnoj vezi i da su katolici. "Prihodi naše zajednice smanjili su se u posljednjih nekoliko godina, a starosna dob naših svećenika prosječno je 70 godina", objasnio je novinaru švicarske novinske agencije ATS Williju Anderau, voditelj Reda manje braće kapucina za njemački dio Švicarske. Oglas objavljen u novinama upućen je bankarima, novinarima, trgovcima, teolozima, stručnjacima za komunikaciju, nastavnicima i tehničkom osoblju. Kapucini ili Red manje braće kapucina, franjevački su reformirani red osnovan radi održavanja izvornog "Pravila" Franje Asiškoga (strogo siromaštvo, pustinjački život).

NEW DELHI - Barack Obama može biti predsjednik Sjedinjenih Država, ali kada dođe do svađe u privatnim odajama Bijele kuće uvijek se mora prvi ispričati, izjavila je Michelle Obama. Jedna je djevojčica pristupila američkoj prvoj dami tijekom obilaska muzeja za umjetnost i obrt u New Delhiju i zapitala je: "Kada se vi i predsjednik posvađate, tko se prvi dođe pomiriti?". "Uvijek čekam da se predsjednik ispriča jer sam žena", odgovorila je Michelle uz osmijeh, javila je agencija PTI. Michelle Obama, čiji je damski protokol za vrijeme posjeta Indiji uključivao mnogo druženja s djecom, potpuno je očarala Indijce. Tamošnji mediji pišu "kako je uzdrmala Indiju" i "ukrala pozornicu svome suprugu".

LONDON - Članovi britanske grupe Queen potpisali su ugovor s nakladničkom kućom Universal Music Group i tako prekinuli 40-godišnju suradnju s EMI-jem, koji je tako pretrpio još jedan težak udarac u svom poslovanju. O promjeni izdavačke kuće govorilo se još u svibnju, a informacija je potvrđena u ponedjeljak. To je udarac za EMI koji je već prije izgubio velika glazbena imena poput The Rolling Stonesa, Paula McCartneya i Radioheada. "Vrlo smo uzbuđeni što nakon ovoliko vremena, okrećemo novu stranicu u karijeri - s novom izdavačkom kućom, novim idejama i novim snovima", rekao je gitarist grupe Queen Brian May. Nakon smrti karizmatičnog frontmena grupe 1991. Freddieja Mercuryja, grupa nije nikada dosegnula nekadašnju popularnost. Queen i Universal već su počeli pripreme za objavljivanje remasteriranih verzija svih studijskih albuma grupe. Tijekom 2011. izdavačka kuća Island Records (dio Universala) remasterirat će svih 15 Queenovih studijskih albuma te će kupcima ponuditi dodatni sadržaj. Prvih pet albuma - "Queen", "Queen II.", "Sheer Heart Attack", "A Night At The Opera" i "A Day At The Races" na tržištu će se naći već u ožujku.

LONDON - Facebook profil britanske kraljice Elizabete II. u prvih 24 sata od otvaranja već je prikupio 60 tisuća štovatelja u Velikoj Britaniji. Kraljica je u nedjelju postala članicom jedne od najpopularnijih internetskih društvenih mreža i otvorila profil pod nazivom The British Monarchy, a do ponedjeljka u podne 'lajkalo' ga je gotovo 60.000 ljudi, dok broj zainteresiranih za sadržaj web-stranice raste iz minute u minutu, prenosi Reuters. Korisnici ne mogu zatražiti prijateljeljstvo s kraljicom preko toga profila, koju održavaju njezini službenici, niti joj slati poruke, no mogu pratiti što kraljevska obitelj objavljuje na svojim web-stranicama i komentirati određene statuse. Svi koji su pritisnuli "sviđa mi se", redovito će na vlastitoj facebook naslovnici dobivati informacije i pratiti aktivnosti kraljevske obitelji. Na kraljičinu Facebook profilu nisu objavljene osobne informacije, poput njezina bračnog statusa, njezinih interesa ili političkih i vjerskih uvjerenja. Ondje stoji i upozorenje da će bilo kakav neprikladan i uvredljiv komentar biti uklonjen. Kraljičini službenici zaduženi za društvene mreže prošle su godine otvorili njezin profil na Twitteru, na stranici za razmjenu fotografija Flickru i na YouTubeu.

TEL AVIV - Postavljanje zastave zemlje gostujućeg državnika u službenom posjetu tradicionalan diplomatski način iskazivanja prijateljstva, a svakako pomaže ako je zastava prava. Izraelski dnevnik Yedioth Ahronoth objavio jeda je izraelsko ministarstvo vanjskih poslova izbjeglo sraman diplomatski incident samo nekoliko minuta prije nego što je njemački šef diplomacije Guido Westerwelle stigao na sastanak sa svojim izraleskim kolegom u nedjelju. Jedan od zaštitara je, naime, primijetio da na jarbolu visi zastava s ispravnim bojama, crnom, žutom i crvenom, ali u pogrešnom poretku. Ta zastava, belgijska, žurno je skinuta s jarbola i u zadnji ju je trenutak zamijenila njemačka.

(Hina) xsb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙