FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 5. studenoga

Autor: dsta
ZAGREB, 5. studenoga 2010. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 5. studenog.

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović primit će izaslanstvo Koordinacija hrvatskih sindikalnih središnjica (8,30 sati, Ured predsjednika).

ZAGREB - Udruga Hrvatski izvoznici (HIZ) održat će poslovni skup s temom "Položaj hrvatskog izvoza u 2011. godini" na kojem će se govoriti o ostvarenim učincima vladinog programa gospodarskog oporavka i mjerama planiranim proračunom za 2011. godinu. (10 sati, Hotel Aristos, Cebini 33, Buzin).

ZAGREB - Institut za javne financije organizira konferenciju "Socijalna uključenost", na kojoj će biti predstavljeni rezultati projekta "Partnerstvo za socijalnu uključenost" koji sufinancira Europske unija. Neki od ciljeva tog projekta su unapređenje zapošljivosti kao preduvjeta poboljšanja socijalne uključenosti, unapređenje informiranosti o pravima u sustavu socijalnog osiguranja i skrbi i ublažavanje i prevencija prezaduženosti (10 sati, Tvornica kulture, Šubićeva 2).

ZAGREB - Predstavnici Ministarstva financija i Delegacije Europske unije u Hrvatskoj otvorit će na prigodnoj svečanosti projekt "Jačanje AFCOS sustava s ciljem zaštite financijskih interesa Europske unije u Republici Hrvatskoj. (11 sati, Ministarstvo financija, Katančićeva 5).

ZAGREB - U hrvatskom teritorijalnom moru od siječnja do rujna ove godine ostvarena su 673 kružna putovanja stranih brodova, što je 10 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, a tim je brodovima u Hrvatsku došlo i 7,3 posto više putnika ili njih gotovo 873 tisuće, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Strani brodovi na kružnim putovanjima u prvih devet mjeseci ove godine u Hrvatskoj su ukupno boravili 1.438 dana ili 8,7 posto više dana nego lani, odnosno u prosjeku dva dana. Najviše stranih brodova na kružnim putovanjima, 75,6 posto, svoj je prvi ulazak u hrvatsko teritorijalno more evidentiralo u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, koju slijedi Splitsko-dalmatinska s 15,2 posto tih brodova.

dežurne urednice:

prije podne - Nevenka Brčić

poslije podne - Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙