FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipovićeva čestitka akademiku Kusiću

Autor: ista
ZAGREB, 15. studenog 2010. (Hina) - Predsjednik Ivo Josipović čestitao je akademiku Zvonku Kusiću na izboru za predsjednika Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, izvijestio je danas odjel za informiranje.

"Upućujem Vam iskrene čestitke povodom Vašega izbora za predsjednika Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, koja je kroz povijest bila središte, a često i utočište hrvatske znanosti, umjetnosti i kulture, ali i važan čimbenik očuvanja hrvatskoga kulturnog identiteta", napominje hrvatski predsjednik.

Po njegovim riječima u našem aktualnom trenutku, u kojem se Hrvatska nalazi na putu pridruživanja europskoj zajednici naroda, od Akademije, kao i od cijele znanstvene i sveučilišne zajednice, očekuje se pojačana aktivnost u uspostavljanju bolje suradnje sa znanstvenim i kulturnim ustanovama u Europi.

"Podupirem Vašu odlučnost da Akademija, kao izvorište i sabiralište znanstvenog i kreativnog potencijala, ojača ulogu kreativnog putokaza i etičkog korektiva u našemu društvu. U tim novim i zahtjevnim izazovima koje aktualni povijesni trenutak stavlja pred Vas i Akademiju, želim Vam puno uspjeha", stoji u čestitki predsjednika Josipovića.

(Hina) xpp ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙