FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biškupić čestitao akademiku Zvonku Kusiću na izboru za predsjednika HAZU

Autor: vlar
ZAGREB, 12. studenog 2010. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupić uputio je čestitku akademiku Zvonku Kusiću na izboru za predsjednika Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) te pozdravio njegovu najavu osnaživanja Akademijine uloge u aktualnim zbivanjima u hrvatskom društvu, priopćeno je danas iz Ministarstva kulture.

"S radošću Vam upućujem iskrene čestitke u prigodi Vašega izbora za predsjednika HAZU, koji je oduvijek bio središte hrvatske znanosti, umjetnosti i kulture, obnašajući ključnu ulogu u izgradnji i očuvanju hrvatskoga nacionalnog identiteta", navodi ministar u čestitki. Dodaje da pozdravlja i podupire Kusićevu odlučnost da Akademija, koja okuplja golemu intelektualnu snagu i najveći stručni, znanstveni i kreativni potencijal, osnaži svoju ulogu čvrstoga orijentira, pa i moralnoga korektiva aktualnih zbivanja u hrvatskom društvu.

"Pred Vama su nedvojbeno veliki izazovi i odgovornost, pogotovo u trenutku kad se Hrvatska uključuje u europsku zajednicu naroda i kada se i od Akademije očekuje pojačana aktivnost na uspostavljanju čvršćih veza i bolje suradnje s najvišim znanstvenim i kulturnim institucijama u ujedinjenoj Europi. U tim novim zadaćama koje globalizirano društvo i potreba za međunarodnom integracijom stavljaju pred Akademiju, želim Vam od srca puno uspjeha", stoji u čestitki Biškupića.

(Hina) pp/xvl ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙