FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijerka Kosor čestitala Radi Borić

Autor: nkot
ZAGREB, 8. studenog 2010. (Hina) - Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor čestitala je Radi Borić, izvršnoj direktorici Centra za ženske studije, na izboru za jednu od sedam najmoćnijih feministica svijeta Magazina Forbes.

"Razveselila me vijest o Vašem izboru na listu najmoćnijih feministica svijeta Magazina Forbes, kao ključne europske aktivistice i jedne od pokretačica Centra za žene žrtve rata", navodi premijerka Kosor u pismu.

Drži kako to ugledno priznanje svjedoči o važnosti djelovanja Rade Borić na području promicanja prava i ravnopravnosti žena u svim životnim aspektima. "Jedan od najvažnijih čimbenika u postizanju pune ravnopravnosti spolova, borba je protiv nasilja nad ženama i uklanjanje svih oblika diskriminacije žena, i želim Vam čestitati na Vašem nesebičnom, ustrajnom i hrabrom angažmanu u tom kontekstu", piše premijerka.

Izrazila je željenje što rasprave o tim temama često nemaju težinu kakvu bi trebale imati u javnosti, stoga "ovo priznanje Vama osobno i Vašem radu ima još jednu bitnu dimenziju, a to je podizanje svijesti o iznimnom značaju pitanja prava žena za funkcioniranje društva u cjelini".

Magazin Forbes je u sklopu svog izbora najmoćnijih ljudi svijeta objavio sedam najmoćnijih feministica i feminista svijeta, a za izbornicu su pozvali spisateljicu, performericu i aktivisticu Eve Ensler, autoricu "Vagininih monologa".

U izabrano društvo uvrštena je i dugogodišnja članica Centra za ženske studije, lingvistkinja i međunarodna aktivistkinja Rada Borić, koja je predstavljena kao ključna europska aktivistica i jedna od pokretačica Centra za žene žrtve rata.

(Hina) pp/xmb yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙