FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 15. studenoga

Autor: tper
ZAGREB, 14. studenoga 2010. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 15. studenoga.

ZADAR - Udruženja osiguravatelja Hrvatske gospodarske komore (HGK) organizator je tradicionalne konferencije "Dani hrvatskog osiguranja 2010." na kojoj će biti riječi o najnovijim aktualnostima na tržištu osiguranja. Osnovne teme ovogodišnje konferencije, koja traje do 16. studenoga, su tržište osiguranja i njegova efikasnost, prodaja osiguranja, upravljanje rizicima itd. Konferencija se održava osmu godinu za redom i okuplja eminentne stručnjake iz područja osiguranja, predstavnike državnih tijela i institucija (10,00 sati, Falkensteiner Resort, Borik).

ZAGREB - Svečanost obilježavanja službenog završetka PHARE Twinning projekta "Jačanje i unapređenje informacijske tehnologije hrvatske Porezne uprave radi zadovoljavanja EU standarda na području PDV-a – Twinning za upravljanje projektom". Svrha projekta je bila uspostaviti funkcionalne VIES (Sustav za razmjenu informacija o porezu na dodanu vrijednost) i VES (e-Usluge za porez na dodanu vrijednost) sustave u svrhu učinkovite komunikacije sa sustavima drugih država članica Europske unije. Projekt je doprinio ispunjavanju obveza u odnosu na Poglavlje 16 (Porezi) pravne stečevine Zajednice kako bi se uspješno primijenili preneseni zakoni. Projekt s proračunom od milijun eura financirala je Europska unija, a trajao je 17 mjeseci, od lipnja 2009. do listopada 2010. godine (13,00 sati, Porezna uprava, Boškovićeva 5).

ZAGREB - Podatci Državnog zavoda za statistiku o broju i strukturi poslovnih subjekata krajem rujna ove godine pokazuju da je 51 posto registriranih pravnih osoba aktivno, a više od polovice aktivnih nema ni jednog zaposlenika. U Hrvatskoj su krajem rujna bile registrirane 273.264 pravne osobe (trgovačka društva, poduzeća i zadruge te ustanove, tijela, udruge i organizacije) od kojih je 139.337 ili 51 posto aktivnih. Krajem rujan ove godine od ukupno 139.835 aktivnih pravnih osoba njih 71.835 nije imala zaposlenih. Podaci o strukturi poslovnih subjekata pokazuju da je najviše registriranih i aktivnih koncentrirano u trgovini na veliko i malo, prerađivačkoj industriji, stručnim, znanstvenim i tehničkim djelatnostima te ostalim uslužnim djelatnostima.

ZAGREB - Ukupan otkup i prodaja proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u trećem ovogodišnjem tromjesečju u Hrvatskoj iznosio je 2,41 milijardu kuna, što je 0,5 posto više u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, podatci su Državnog zavoda za statistiku. Pritom je prodaja iz vlastite proizvodnje poslovnih subjekata iznosila 1,3 milijardi kuna, što je za 7 posto više nego u istom razdoblju godine prije. Vrijednost otkupa od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava smanjena je pak za 6,4 posto i iznosila je nešto više od 1,08 milijardi kuna. U strukturi ukupnog otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u trećem ovogodišnjem tromjesečju žitarice imaju udjel od 25,1 posto. Ukupna vrijednost prodaje i otkupa žitarica iznosila je 607,3 milijuna kuna.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

faks: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙