FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: nles
ZAGREB, 14. studenog 2010. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Hrvatsko novinarsko društvo (HND) i njegov Zbor sudskih izvjestitelja ogorčeni su i zabrinuti podizanjem optužnog prijedloga protiv Željka Peratovića, slobodnog novinara i blogera, zbog odavanja tajne iz sudske istrage, ističe se u današnjem priopćenju što su ga potpisali predsjednik HND-a Zdenko Duka i predsjednica Zbora Ana Raić-Knežević. HND podsjeća da je Peratovića Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu optužilo jer je 1. kolovoza prošle godine na svom blogu objavio zapisnike o ispitivanju svjedoka iz istrage što ju je protiv njega pokrenuo ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko zbog pisanja o ulozi SOA-e u uhićenju Hrvoja Petrača. Peratović je, dodaje se, u istrazi, što propisuje i Zakon o kaznenom postupku, bio obvezan čuvati njezinu tajnost, a zapisnike je objavio mjesec i pol dana od okončanja te sudske istrage. Prije Peratovića zapisnike je na svom blogu objavio i javnosti učinio dostupnima francuski odvjetnik Ivan Jurašinović, a o sadržaju iskaza svjedoka, posebno tadašnjeg Karamarkovog zamjenika u SOA-i Josipa Buljevića, pisao je i Novi list. Buljević je, među ostalim, svjedočio o prijetnjama Hrvoja Petrača, što je svakako od javnog interesa za objavu, ocjenjuje HND.

GRADIŠTE - Tijekom noći oko 0,30 sati u Gradištu, u Ulici hrvatskih velikana, ispred kućnog broja 30, nekoliko je osoba narušavalo javni red i mir, pri čemu je tijekom sukoba 17-godišnjak M.T. pao na cestu nakon čega je na njega naletio osobni automobil i usmrtio ga. Od zadobivenih ozljeda mladić je u 4.05 sati preminuo u Općoj bolnici vinkovci, izvijestila je policija.

Kriminalistička istraživanja su u tijeku.

KOPRIVNICA - Noćas oko 3 sata u mjestu Koprivnički Ivanec u Koprivničkoj ulici zbog alkoholiziranosti vozača (2,18 g/kg) i neprilagođene brzine došlo je do slijetanja osobnog automobila pri čemu je jedna osoba poginula, dvije su zadobile teške, a jedna osoba lake tjelesne ozljede, izvijestila je policija. Tridesetpetogodišnji hrvatski državljanin upravljao je osobnim automobilom marke BMW koprivničke registracijske oznake pod utjecajem alkohola Koprivničkom ulicom u smjeru Koprivnice. Izlaskom iz blagog lijevog zavoja, izgubio je nadzor nad vozilom, zahvatio bankinu te sletio u desni odvodni kanal i udario prednjim dijelom vozila u betonski most kolnog ulaza nakon čega je došlo do višestrukog prevrtanja vozila po mekom terenu i zaustavljanja na kolnom ulazu kuće. U prometnoj nesreći na mjestu događaja smrtno je stradao suvozač u vozilu Antun Turk (1973), dok su teške tjelesne ozljede zadobili vozač i putnik u vozilu K.V. (1974), a lake tjelesne ozljede putnica S.I. (1992).

GLINA - U Glini je policija sinoć uhitila 44-godišnju ženu iz tog grada zbog osnovane sumnje da je 11. studenoga ubodom nožem ubila 56-godišnjeg nevjenčanog supruga Željka Badovinca, profesora latinskog jezika i etike u glinskoj Srednjoj školi, autora više knjiga o povijesti Gline i osnivača lokalnog atletskog i rukometnog kluba. Policijska uprava sisačko-moslavačka priopćila je da će uhićena žena danas biti privedena istražnom sucu Županijskog suda u Sisku uz kaznenu prijavu za kazneno djelo ubojstva. Profesor Badovinac umro je u noći 11. studenoga u kolima hitne medicinske pomoći na putu od njegove obiteljske kuće do bolnice u Sisku, od smrtonosne ubodne rane. Kako se doznaje, nevjenčana supruga, s kojom je živio u obiteljskoj kući u središtu Gline, koju je naslijedio od majke, tvrdila je da je njezin nevjenčani suprug pod utjecajem alkohola pao na staklena kuhinjska vrata i porezao se na staklo. U trenutku kada se to dogodilo, u kući su se nalazila i dva njezina sina iz prijašnjih brakova. Nevjenčana supruga priznala je ubojstvo nakon što nije prošla poligraf.

(Hina) xln yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙