FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ruski gospodarski rast u trećem tromjesečju naglo usporio

Autor: mkuz
MOSKVA, 12. studenog 2010. (Hina/AFP) - Rast ruskog gospodarstva usporio je u trećem tromjesečju na 2,7 posto u odnosu na isto razdoblje lani, pokazali su u petak objavljeni podaci državnog ureda za statistiku, potvrdivši očekivanja analitičara o slabijoj ruskoj izvedbi u drugoj polovici godine.

Time je rast aktivnosti u razdoblju od srpnja do rujna znatno usporio u odnosu na drugo tromjesečje kada je poskočio za 5,2 posto. U prva tri ovogodišnja mjeseca aktivnosti su porasle za 2,9 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Preliminarni podaci mogli bi kasnije biti revidirani, ističu u uredu.

Početkom mjeseca Svjetska je banka upozorila na promjenjive tokove kapitala i neizvjesnost u pogledu cijena nafte, snizivši prognozu rasta sa 4,5 na 4,2 posto.

Međunarodni monetarni fond (MMF) predvidio je pak stopu rasta za 2010. u visini četiri posto, u skladu s očekivanjima ruske vlade.

U sljedećoj godini rast bi po procjenama Svjetske banke trebao ubrzati na 4,5 posto, da bi u 2012. usporio na 3,5 posto.

Rusiju je teško pogodila svjetska gospodarska kriza i u prošloj je godini zabilježila pad BDP-a za 7,9 posto, što je bila njegova najgora izvedba u razdoblju nakon raspada bivšeg Sovjetskog saveza.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙