FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zbog neiskorištene kvote još jedan natječaj za sufinanciranje otkupa grožđa

Autor: tper
ZAGREB, 12. studenog 2010. (Hina) - Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja ponovno je raspisalo javni natječaj za sufinanciranje troškova otkupa grožđa jer nije u potpunosti ispunjena kvota za koju je ostalo još 17.000 tona.

Prvi je natječaj za sufinanciranje troškova otkupa grožđa Ministarstvo objavilo početkom listopada, a njime je predviđeno sufinanciranje otkupa do 30.000 tona grožđa ovogodišnje berbe.

Zbog neispunjenja kvote, Ministarstvo je ponovno raspisalo natječaj i to za sufinanciranje otkupa do 17.000 tona grožđa proizvedenog u Hrvatskoj 2010.

Pravo sudjelovanja imaju domaće pravne osobe-otkupljivači, a prijave se podnose Agenciji za plaćanja u roku od 12 dana od objave natječaja (natječaj je objavljen u Narodnim novinama 125/10 i na web stranici Ministarstva).

Pravo sudjelovanja na ponovljenom natječaju nemaju pravne osobe koji su zaprimili obavijest o udovoljavanju uvjetima natječaja za sufinanciranje troškova otkupa grožđa iz listopada ove godine.

Otkup grožđa Ministarstvo će sufinancirati sa 0,60 kuna po kilogramu uz uvjet minimalne otkupne cijene od 3,00 kn/kg (cijena bez PDV-a) za grožđe standarda kvalitete kod kvalitetnih vina te od 2,50 kn/kg (cijena bez PDV-a) za grožđe standarda kvalitete kod stolnih vina.

Minimalna količina grožđa čiji će se otkup sufinancirati je 10 tona po jednom otkupljivaču, a sufinancirati će se grožđe otkupljeno do 30. studenog ove godine.

Ministarstvo će potpisati ugovore s otkupljivačima nakon dostave dokumentacije o izvršenom otkupu, koja se mora dostaviti najkasnije do 10. prosinca.

Otkupljivač je obvezan vlasniku grožđa isplatiti cjelokupnu vrijednost isporučenog grožđa najkasnije do 30. lipnja 2011., navodi se u obavijesti Ministarstva.

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙