FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Upis u AKORD do kraja prosinca

Autor: tper
ZAGREB, 10. studenog 2010. (Hina) - Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju pozvala je poljoprivrednike da se na vrijeme, najkasnije do kraja prosinca, upišu u sustav identifikacije zemljišnih parcela ARKOD kako bi ostvarili pravo na podnošenje zahtjeva za potporu po proizvodnoj površini za 2011. godinu.

Agencija je pozvala sve poljoprivrednike da se jave njenim regionalnim uredima, lokalnim uredima Hrvatske poljoprivredne agencije i ispostavama Hrvatske poljoprivredne komore, u čijem sastavu je Hrvatski zavod za poljoprivrednu savjetodavnu službu, kako bi se na vrijeme upisali u ARKOD, a završetak upisivanja poljoprivrednika na nacionalnoj razini planira se u prosincu 2010.

U priopćenju Agencije za plaćanja u poljoprivredi se napominje kako su obavljene konzultacije za upis u ARKOD za više od 150 tisuća poljoprivrednika.

Do sada je evidentirano preko 700.000 hektara poljoprivrednog zemljišta za više od 120 tisuća poljoprivrednika. Riječ je o dvije trećine svih posjeda upisanih u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, odnosno o 913.000 ARKOD parcela.

Do kraja inicijalne faze uspostave ARKOD sustava bit će pozvano još 40 tisuća poljoprivrednika tj. svi poljoprivrednici koji su upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, navodi se u priopćenju.

ARKOD je referentni sustav za dobivanje nacionalnih potpora za 2011., a za europske potpore ulaskom Hrvatske u EU.

To znači da je preduvjet za dobivanje državnih potpora u 2011. godini da poljoprivrednici budu upisani u ARKOD sustav do kraja ove godine.

Upis se provodi u svim županijama, osim u Požeško-slavonskoj i Brodsko-posavskoj gdje je završio prije predviđenog roka, dok je u Bjelovarsko-bilogorskoj, Sisačko-moslavačkoj i Virovitičko-podravskoj županiji upis pri samom kraju.

Upis poljoprivrednih gospodarstava u sustav traje od 2009., besplatan je i obavlja ga 560 djelatnika iz Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Hrvatske poljoprivredne agencije i Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙