FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Građevinari: kriza se nastavlja manjkom investicija

Autor: dduk
ZAGREB, 4. studenog 2010. (Hina) - Nakon osam dobrih godina građevinarstvo je lani zahvatila kriza koja je nastavljena i u ovoj godini, a najviše se osjeti kroz osjetan manjak investicija, ocijenjeno je na sjednici Strukovnog udruženja graditeljstva pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK)

Stoga je, kako je rečeno, potrebno što prije investirati u projekte koji brzo vraćaju uložena sredstva i otvaraju nova radna mjesta kao što su projekti u vodnom gospodarstvu, zaštiti okoliša i energetici, prenosi se u priopćenju HGK.

Pad građevinskih aktivnosti na sjednici je ilustriran podacima o smanjenju vrijednost izvršenih radova i novih narudžbi te u smanjenom broju izdanih odobrenja za građenje.

Na sjednici je predloženo da na javnim natječajima kriterij za odabir izvođača ne bude najniža cijena nego da se odluka donosi isključivo prema kriteriju ekonomski najpovoljnije ponude.

Građevinari predlažu i da izmjene i dopune Zakona o prostornom uređenju i gradnji obuhvate smanjenje površine objekta za čiju gradnju nije potrebna licenca, a iznijeto je mišljenje da Zakon o poticanju prodaje stanova nije ostvario željene rezultate te da se izmjenama i dopunama omogući većem broju građana kupnja stana.

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙