FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PPDIV: radnici čepinske uljare ne odustaju od prosvjeda u Zagrebu

Autor: ivuc
OSIJEK, 29. listopada 2010. (Hina) - Sindikat PPDIV-a izvijestio je danas kako radnici IPK Tvornice ulja u Čepinu ne odustaju od ranije najavljenog prosvjeda u Zagrebu, jer nadležne institucije, unatoč obećanjima, nisu donijele sve potrebne odluke koje bi omogućile deblokadu računa te tvrtke i početak privatizacije.

Poslovne banke blokirale su račune tvrtke zbog nepodmirenih kreditnih obveza od 52 milijuna kuna, a ovrha nad dionicama Uljare, zbog dugova koje vlasnik poduzeća IPK dd ima prema nekadašnjoj tvrtki iz toga sustava IPK Tvornici stočne hrane, zaustavila je mogućnost privatizacije.

U današnjem dopisu čelnicima ministarstva poljoprivrede, gospodarstva i obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti te Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) PPDIV napominje se kako je na nedavnoj sjednici Upravnog odbora HFP-a donesen zaključak kojim se otvara put ka transparentnoj privatizaciji Uljare, zbog čega je bio odgođen najavljeni javni prosvjed u Zagrebu.

Dodaje se kako je bilo "dogovoreno i čvrsto obećano da će se zaključak odmah uputiti Vladi RH kako bi se donijela konačna odluka", a što, navodi se u dopisu, nije učinjeno iz razloga koji su Sindikatu nepoznati.

Napominje se kako je u razgovorima s nadležnim institucijama dogovoreno i obećano da će ministar Petar Čobanković obaviti razgovor s čelnim ljudima Zagrebačke banke s ciljem deblokade računa tvrtke te nastavka normalnog poslovanja i isplate plaća u Uljari, a što, prema informacijama PPDV-a, nije učinjeno.

"Pošto niste ispunili svoja čvrsta obećanja obavještavamo vas i upozoravamo da nismo odustali od prosvjeda na Markovom trgu u Zagrebu te tražimo da zaključak i prijedlog potrebnih odluka odmah dostavite Vladi RH na odlučivanje kako bi se moglo nastaviti sa svim radnjama i pripremi natječaja za privatizaciju IPK Tvronice ulja Čepin", kaže se u dopisu Sindikata PPDIV-a.

(Hina) xivuc yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙