FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoreno tovilište svinja u Donjem Dubovcu

Autor: nmau
KRIŽEVCI, 30. listopada 2010. (Hina) - U Donjem Dubovcu, u križevačkom kraju, danas je otvoreno tovilište svinja Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Ivice Đuranca, kapaciteta 1400 tovljenika, čija je proizvodnja namijenjena za tvrtku Belje.

Vrijednost ulaganja je 5,5 milijuna kuna, a sredstva su osigurana kreditom Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) na 10 godina uz dvije godine počeka.

Na današnjem otvaranju tovilišta bili su predstavnici Agrokora, Belja, Ministarstva poljoprivrede, Poljoprivredne agencije, Koprivničko-križevačke županije i grada Križevaca.

U povodu otvaranja farme, iz Belja je priopćeno kako je taj projekt realiziran kroz operativni program razvitka svinjogojske proizvodnje Ministarstva poljoprivede, ribarstva i ruralnog razvoja, uz potporu Hrvatske banke za obnovu i razvoj te Belja, koje osigurava tovnu prasad, kvalitetnu stočnu hranu i tržište. Farma Đuranec svojom opremljenošću zadovoljava najviše svjetske standarde, kaže se u priopćenju. Ističe se također kako je sa svojim kooperantima u zadnja dva dana Belje otvorilo dvije nove svinjogojske kooperantske farme ukupne vrijednosti 11 milijuna kuna - danas farmu Đuranac, a jučer farmu Golubić.

(Hina) xnmau/pp yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙