FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 12. studenoga

Autor: nbrc
ZAGREB, 12. studenog 2010. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 12. studenoga.

OPATIJA - Trećeg, završnog dana 18. tradicionalnog savjetovanja Hrvatskog društva ekonomista "Ekonomska politika Hrvatske u 2011.", razgovarat će se o oporavku hrvatskog gospodarstva kroz restrukturiranje poduzeća, poljoprivredi i prehrambenoj industriji kao faktorima razvoja te imaju li hrvatska brodogradilišta perspektivu. Također će se govoriti o financiranju investicija nakon kreditne ekspanzije te mogućnosima korištenja sredstava iz predpristupnih fondova EU. Tradicionalno savjetovanje o aktualnim ekonomskim kretanjima i mjerama ekonomske politike za naredno razdoblje u Opatiji se održava od 10. do 12. studenoga, a okupilo je brojne ekonomiste, predstavnike izvršne vlasti i gospodarstvenike (9 sati, Grand Hotel Adriatic, Ulica Maršala Tita 200).

ZAGREB - Tijekom rujna u Hrvatskoj je izdano 915 odobrenja za građenje, što je 7 posto manje u odnosu na rujan prošle godine, a 14,3 posto više nego u ovogodišnjem kolovozu kad je izdano 800 odobrenja, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Ukupno je u prvih devet mjeseci ove godine izdano 7.431 odobrenje za građenje, što je u usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljem pad od 13,2 posto. Vrijednost građevinskih radova prema odobrenjima izdanim u prvih devet mjeseci ove godine iznosi 19,96 milijardi kuna i na godišnjoj razini pala je za 17 posto. Prema odobrenjima za građenje izdanim u prvih devet mjeseci 2009. godine predviđena je izgradnja 9.695 stanova, 19,8 posto manje nego u prvih devet mjeseci prošle godine.

ZAGREB - Hrvatski zračni prijevoznici u prvih devet mjeseci ove godine prevezli su 11,5 posto manje putnika nego u istom lanjskom razdoblju ili njih 1,47 milijuna, a putnika su prevezli manje nego lani i u trećem ovogodišnjem tromjesečju, i to za 9,4 posto ili njih 690 tisuća, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Od ukupnog broja putnika u devet mjeseci ove godine većinu su ili 1,13 milijuna hrvatski zračni prijevoznici prevezli u međunarodnom prijevozu, čime je zabilježen pad od 10,3 posto u odnosu na lanjskih devet mjeseci. U unutarnjem je prijevozu putnika bilo također manje, za 11,4 posto ili njih 343 tisuća. Osim manje putnika hrvatski su zračni prijevoznici u devet mjeseci ove godine prevezli i manje tereta nego lani, za 14 posto manje ili 2.507 tona.

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

faks: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙