FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MUP provodi kampanju "Živim život bez nasilja"

Autor: mvra
ZAGREB, 10. studenog 2010. (Hina) - Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) u povodu 25. studenog, Međunarodnog dana sprječavanja nasilja nad ženama, sa svojim partnerima tijekom studenog provodi akciju "Živim život bez nasilja" kojom želi senzibilizirati javnost i potaknuti građane, posebice žrtve na prijavljivanje obiteljskog nasilja.

U sklopu kampanje, koja je namijenjena čitavoj zajednici, a posebice učenicima, nastavnicima i roditeljima, tijekom studenog u školama se prikazuju spotovi o nasilju u obitelji i dijele promotivni materijali a pedagozi i djelatnici obiteljskih centara govore o nasilju u obitelji i kako se ono može spriječiti.

Uz to, učenici na likovnim i literarnim radionicama izrađuju svoje radove, a najbolji će biti prikazani na izložbi 24. studenog u odabranoj školi, Obiteljskom centru, a kasnije i u Muzeju policije u Zagrebu.

Zadnjeg dana kampanje, 24. studenog, predviđena je središnja sportsko-zabavna aktivnost u školama diljem Hrvatske gdje će se odabrati najbolji radovi učenika.

Tijek akcije koja se provodi po svim policijskim postajama, može se pratiti i poduprijeti na internetskim društvenim mrežama "facebooku" i "youtubeu".

Nositelji kampanje su MUP i Program Ujedinjenih naroda za razvoj u RH (UNDP) a partneri u provedbi su Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, Ministarstvo pravosuđa, Agencija za odgoj i obrazovanje te udruge civilnog društva.

(Hina) pp/xmvr yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙