FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Donacije Zagrebačke banke vrijedne 750 tisuća kuna

Autor: tkol
ZAGREB, 29. listopada 2010. (Hina) - U povodu Svjetskog dana štednje Zagrebačka banka dodijelila je danas 25 donacija vrijednih 750 tisuća kuna, koje su ove godine dodijeljene za projekte vezane uz inovacije i natjecanja u obrazovnom programu djece te za projekte vezane uz nezaposlene i suzbijanje nasilja.

Uručujući donacije dobitnicima sa područja Zagreba direktorica Segmenta osobnog bankarstva Zagrebačke banke Aleksandra Cvetković podsjetila je kako je, kao i proteklih 11 godina, i ove godine odluka o dodjeli donacija prepuštena neovisnim stručnjacima. Uvjerena je da su oni zasigurno najbolje procijenili i odabrali one projekte kojima je donacija najpotrebnija.

Osim u Zagrebu, donacije su dodijeljene i u Poreču, Rijeci, Zadru, Šibeniku, Gospiću, Splitu, Đurđevcu, Pakracu i u Osijeku.

Na ovogodišnji Natječaj pristiglo je 559 prijava organizacija, udruga, klubova i društava.

U sastavu stručne komisije koja je odlučivala o odabiru projekata bili su Tihana Petrović Leš s Odsjeka za etnologiju i kulturnu antroplogiju Filozofskog fakulteta, Križana Brkić iz Ministarstva kulture, Katarina Milković iz Gradskog ureda za obrazovanje kulturu i šport, Gordana Medarac iz zagrebačke Gimnazije Lucijana Vranjanina, konzultatnt Nenad Vakanjec te Milena Mrkonjić iz Udruga SRCE.

Tijekom proteklih 12 godina podržano je 1124 projekata, sa 19,5 milijuna kuna.

Ovogodišnju donaciju dobili su Projekt građanske demokratske inicijative P.G.D.I. iz Belog Manastira, Centar za podršku i razvoj civilnog društva Delfin iz Pakraca, Centar za građanske inicijative Poreč, Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce iz Zagreba, Udruga za terapijsko i rekreacijsko jahanje Kas iz Siska, Udruga djece s poteškoćama u učenju Šibensko-kninske županije Izvor ljubavi, Društvo slijepih i slabovidnih Ličko-senjske županije, Udruga inovatora Baranje, Radio klub Vidova Gora iz Supetra, Udruga radio 5+ iz Zagreba, Udruga slijepih osječko-baranjske županije, Institut za razvoj obrazovanja iz Zagreba, Udruga inovatora hrvatske, Obiteljski centar Ličko-senjske županije, Gradska galerija Osijek, Otvoreni likovni pogon iz Zagreba, Gradska knjižnica Hvar, Udruga fade in-fantastično dobra institucija iz Zagreba, Hrvatsko pjevačko društvo Slavulj iz Petrinje, ALT F4 d.o.o. – Bulaja naklada iz Zagreba, Foto klub "Baranja film" iz Belog Manastira, Gradska knjižnica Đurđevac, Udruga Lujzijana iz Delnica, Društvo Sinjali iz Baške i Udruga Suhozid iz Paga.

(Hina) xkt ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙